Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 4 Jun 2010

Deko Bersama I.K.E.A

Hari Jumaat yang lepas Zaila ke IKEA..Harus mek gila sorang-sorang bila ke sana..Patutlah ramai orang kata memang heaven bila dapat ke IKEA;) Macam-macam ada!! So dengan ini, mak dah tetapkan setiap bulan haruslah buat lawatan sambil menderma ke IKEA ya * en suami, sabar jelah dengan karenah bini mu ini *

Actually tak adalah beli apa pon..cuma ada beli barangan aksesori toilet (tapi tak hang lagi so tak boleh tunjuk gambar). Yang lain-lain tu hanyalah barang-barang kecil-kecil yang comel-comel yang sangat meruntun jiwa raga mek untuk membelinya..Nak tahu apa barangnya??

Jom deko bersama IKEA;)
Lerberg Shelf (RM69.00) - buat letak buku-buku mahupon apa juga barangan lain. yang ni kena pasang sendiri tau
Jall Laundry Bag/Stand (RM8.90) - buat letak baju kotorlah yang!!
Rationell Vari (RM9.00) - lama dah dok usha ngan benda alah ni, buat letak plastic bag..comel kan??
Rajtan spicejar (RM9.90) - tempat letak garam gula rempah segala, memang comel..tak sabar nak gantung kat dinding. Tunggu hubby drill lubang penyangkut dulu..hehehee
Martorp Wall Clock (RM30.00) - tapi harga asal RM69.00, dapat less so rembat ajelah..dahle match ngan kaler dining wall rumahku..huhuhuhuuuu..siap ada temperature & tahap kelembapan dalam bilik..cool kan??

Hanger tudung ala IKEA (RM30.00) - haahaahaa..jangan tertipu pula, hanger ni Zaila jual ya..Memang famous sekarang ni, semua orang nak benda alah ni..Bukan apa, senang nak sangkut tudung & boleh jimat ruang pula tu. Harga tu dah siap dengan kos penghantaran tau tapi kalau nak murah lagi, belilah lebih dari satu;D

Ops, terpromote barang jualan Zaila pula..Nak order minta kurang boleh email Zaila d zailamohamad@yahoo.com

20 ulasan:

eynda berkata...

Heavennyer bila dengar ayat nak pi perabih duit kat IKEA tiap2 bulan..i loikeeee :-p

sisdee berkata...

gi ikea mmg leh gile kan hahahahahah

dari ari tu nk beli hanger tudung zaila tau tp tak smpat2 g ... nnt le kalau confirm kita gitau ek..err tp tudung ariani tu ble tak ek...zaila pun jual tudung ala ariani kan..gitau ek :D

N A N I E berkata...

zaila shopping shopping di Ikea yer..hehe beshnyer..makan meatball tak? :)

isz_3707 berkata...

ada kaler pink skang tempat taruk plastik tu eh? i punya kaler putih, bli 4 ke 5 taun lepas. bekas kekecik tu pun ada beli dulu. slalu klau blk pahang, otw blk jb mmg suka singgah ikea, eh bukan singgah, pegi sbb x 1 jalan. ada beberapa kali angkut perabot naik kete, mmg keje gila. nsb jb xde iikea klaux balik2 muka 1 ngeeee

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

jam & tmpt tudung tue jer yg masih belom ada .... teruja laks nak susun tdg cantik2 gitu

honeylanz berkata...

lama x pg ikea ;)

mohdandmeriam berkata...

salam zaila..memang gi ikea gila kita dibuatnya..macam2 nak..auntie klau kekl tak sah kalau tak kesana..

Tihara berkata...

ikea sgt flexible..hanger utk sangkut shawl ye

Lady of Leisure berkata...

hanger sangkut tudung tu praktikal kan lady suka..

Wan berkata...

laa.. mati2 ingat ikea dah jual hanger tudung tuh.. bila baca betul2 balik, baru perasan zaila punya kedai rupanya..hehehe praktikal tuh, esp kalau tudung dah tatau mana nak sangkut kan.. nnti balik mesia boleh beli la.. :)

zailamohamad berkata...

Eynda, memang best g IKEA kan..tapi best bila g time ada duit jelah kan..hehehee

zailamohamad berkata...

sisdee, kalau tudung awning pon boleh sangkut juga

takpe, stok Zaila memang sentiasa ada;)

zailamohamad berkata...

Nanie, tak dan r nak makan meatball tu

zailamohamad berkata...

isz_1307, memang..kalau g IKEA memang boleh gila sorang-sorang kan, tapi nak kena beli mana yang patut jelah

zailamohamad berkata...

Diana, hanger tu Zaila yang jual, kalau berminat bagitahu r ya

zailamohamad berkata...

Has, yok g IKEA sesama;)

zailamohamad berkata...

Wsalam untie, kalau singgah ke KL, datanglah ke rumah Zaila di Shah Alam ni

zailamohamad berkata...

Tihara, a'a..boleh sangkut shawl, barulah nampak kemas sket

zailamohamad berkata...

Lady, memang tengah in trend hanger macam tu, kalau yang IKEA punya warna putih je, yang Zaila jual warna warni

zailamohamad berkata...

Wan, beli dengan Zaila tau~ngeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^