Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 1 Jun 2011

Dengan CIMB Clicks, Semuanya Mudah!!

Seriously senang bila ada CIMB Clicks ni. Hampir semua benda dah boleh buat online. Tak payah dah nak bersusah-susah keluar berpanas hujan untuk ke bank CIMB, tak payah dah berebut-rebut untuk dapatkan parking & bersesak-sesak di dalam bank. Semuanya boleh dibuat hanya di hujung jari anda saja *of courselah nak kena ada PC & line internet juga*

Sekarang ni, most of our home bills kami bayar melalui CIMB clicks..Sebut aje nak bayar apa, semuanya ada. Bil letrik, air, Astro, insuran, cukai tanah, reload prepaid (yes, i'm still using prepaid), bayar loan kereta, PTPTN & macam-macam lagilah. Tambah pula bila Zaila berniaga online ni, haruslah ada online internet banking supaya senang untuk menjejak bayaran daripada customer kan. So memang baguslah bila ada CIMB Clicks ni;)

Korang pun, apa tunggu lagi..Jomlah mendaftar di CIMB Clicks ni tapi make surelah yang korang dah ada akaun CIMB, jangan pula ada akaun Maybank tapi nak daftar CIMB Clicks..Sohihlah tak dapat kan;D


ini cara-cara untuk bayar bil


Actually tak dinafikan masih ramai lagi yang masih takut-takut untuk menggunakan khidmat internet banking. Tapi selagi kita tidak mendedahkan password kita kepada orang luar, sudah pasti semuanya akan selamat. Lagipun setiapkali kita nak lakukan transaksi, TAC No. akan dihantar ke no. telefon kita & tanpa TAC tu, kita tak boleh nak lakukan sebarang transaksi. Lagi satu, jangan log in akaun kita dari email yang diterima walaupun apa yang kita nampak hampir sama dengan the real website CIMB Clicks tu & lastly bila dah sudah buat transaksi tu, make sure kita print out setiap transaksi & clear all internet history (kalau pakai PC office / CyberCafe).

Sekarang ni (bermula dari 21/03/2011 hinggalah 21/09/2011), CIMB Clicks ada buat kempen Click With Octo di mana setiap transaksi yang kita buat membolehkan kita bermain Octo online game. Lagi banyak transaksi, lagi banyak game boleh dimain & ditukar dengan Octo stamp. Lepas tu bolehlah redeem dengan bermacam-macam hadiah..Menarik kan?? So cepat-cepatlah berdaftar dengan CIMB Clicks sekarang!!

5 ulasan:

Nurhayati berkata...

i tak pakai cimb. maybank or hong leong. tapi skang sejak jadi suri rumah ni.. zaf suh bayar pakai pejabat pos bole.. katanya memenuhi masa terluang i hahaha.. sambil tu leh menyopping kan

Tanpa Nama berkata...

KLU NK CHECK CUKAI PINTU YG TERTUNGGAK CM MNE EA KAK...N BLEY KN KLU BYAR MLALUI CIMB CLICKS...BLEY TNJUKKN CARA2NYE TK?

nazhul hayah berkata...

salam..cara nak tukar no telefon kita dalam cimb mcmmane ya..sebab no telefon tu hilang..nanti nak dapatkan TAC kod susah

Tanpa Nama berkata...

Nk tuka no fon utk TAC kne g kat atm. Tuka kat atm

Tanpa Nama berkata...

Caranya mudah saja nk tukr no tel cimb;

Masukkan kad ATM.
Masukkan nombor pin, macam biasa.
Pilih menu Lain-lain.
Kalau ATM Cimb, pilih menu CIMBClicks.
Kalau ATM Maybank, pilih menu Maybank2u.
Taipkan nombor telefon baru anda.
Siap dan boleh teruskan aktiviti online shopping anda :)
Apa itu TAC?

TAC ialah singkatan kepada Transaction Authorisation Code. Apabila kita nak melakukan sesuatu transaksi online, TAC akan diminta untuk meneruskan transaksi sehingga berjaya, kecuali nombor akaun tersebut sudah disimpan dalam senarai Favourite.

Ianya bertujuan untuk sekuriti pengguna.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^