Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 22 Februari 2012

Idea Dekorasi Untuk "My Reading Corner'

Rentetan dari entry My Reading Corner, mulalah aku berangan nak adakan sudut membaca kat rumah ni..Owh! berangan teramatlah best especially when you don't have any budget to built/buy/make it..So jom berangan bersama-sama aku..Mana tahu someday money will grow in a tree at my backyard:D

All pics taken from various website in MrGoogle:)

aku sudah lama teringin nak beli lampu suluh macam tu..well, beranganlah dulu

aku lama dah nak beli upholstery sofa tapi harganyaaaa..kemain mahal mengalahkan beli set sofa

kalau rumah ada library for books macam ni *pengsan*


sesuai untuk ruang yang terhad but yet elegant:)


owh chop, sape-sape ada jual/beli playing mat for kids yang lembut tu, silalah kongsi link / kedai mana yang korang beli k..nak belikan untuk hamparkan atas lantai..sian Ashraf selalu jatuh terhantuk kat lantai sebab sekarang ni dia dalam proses nak bertatih


haritu masa g Melaka ada beli ghehal (same with pic above). senang nak baca Quran:)


i love love this space..cukup minimalis!

teringin juga nak buat build in bench macam ni kat bilik tidur..well..maybe someday:)

tak sabar rasanya nak tunggu Haziq tidur bilik berasingan..bolehlah wujudkan ruang membaca untuk diorang *ehem koyal lagi*


yang ni pon simple, tak gunakan ruang yang banyak..tapi look at those books..memang orang ni jenis ulat buku kan??


so sweet:)


i love love love suuuuper love this deco *berangan lagi*


aaah pengsan!

ni nak baca buku ke nak tengok TV???


lastly..syok weh baca buku sambil termenung jauh di luar jendela:D

Oklah, aku ni memang..buku baru ada 2,3 ketul dah mula berangan jauh nak buat library kat rumah..pompuan..pompuan..

Bye!

4 ulasan:

sisdee berkata...

semuanya cantik..tapi yg putih (minimalist) and yg bench tu gak ai suka ;)

Has berkata...

minat n suka tgk pic no 1. n 2 last tu...

mummY daniSha berkata...

x salah berangan...hidup perlu ada angan2..satu hari jadikkan kenyataan hehee...

zailamohamad berkata...

sisdee,

putih itu cantik tapicepat kotor:)

Has,

semuanya cantik, lagi cantik kalau ada $$:)

mummydanisha,

insya allah..someday mana tahu kan..yang penting kena tanamkan niat dulu:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^