Thursday, March 7, 2013

Menggamit Kenangan~My Best Friend's Wedding


Assalamualaikum semua,

Semalam tertengok HBO, homaigod cerita feveret aku masa anak-anak dara dulu~My Best Friend's Wedding uolss..Tersengih sorang-sorang aku layan citer ni depan TV. Nasib baik masa tu Husna ada kat sekolah lagi, kalau tak tak boleh mama dia nak feeling-feeling sebab mesti Husna sibuk suruh tukar nak tengok kartun!

Kalau nak tahu, Julia Roberts ni memang feveret actress sejak dari dulu lagi. Bermula dengan cerita Pretty Woman tu, My Best Friend's Wedding, Notting Hill & banyak lagilah cerita yang Mek Julia ni berlakon aku tengok. Tupon tengok DVD jerlahkan..Sekarang ni dah tak banyak kan filem yang Julia Roberts berlakon..agaknya dah kertua kan? :P

Masa zaman anak dara, hormon tengah banyak, suka citer-citer romantik macam ni..Tapi sekarang mak dah tua noksss..nak layan TV lebih dari 10 minit pon dah tak boleh. Kalau boleh pon, dah tak koser nak tengok cerita-cerita lomantik cium cium ni, nanti anak-anak tengok sekali tak elok:P So melayanlah haku tengok Food Network Channel, WHI, Tanyalah Ustazah..Owh! Tuanya diriku!!

Tapi sesekali datang angin nak ingat balik zaman-zaman anak dara dulu so layankan ajelah kan..Best citer ni, dulu aku dok tengok banyak kali dengan bff aku (nama dirahsiakan) sambil-sambil tu dok kongsi cerita tentang anak ikan memasing. LOL Aku dulu suka minat dekat orang tapi mamat tu tak layan pastu balik sekolah nangis dalam bilik. BODOW betul..Tapi tu dululah kan..sekarang ni mana ada dah, hanya EN SUAMI seorang yang bertakhta di hati..hewhewhew *dia pon tak tahu aku minat sape dulu kahkahkah*

Cerita lama toksahlah nak ungkit balik kan? So meh layan scene yang aku syok sendiri dalam My Best Friend's Wedding ni..Lagu dalam filem ni semua best-best (bagi akulah) al maklumler lagu tangkap jewang punya, sangat-sangat sesuailah dengan gadis-gadis remaja yang tengah fall in love gitu:P

1) The Way You Look Tonight





2) Say A Little Prayer For You




Alamak! Rasa nak nangislah bila tengok balik...Serious menggamit kenangan lalu..cewah!! Tapi sekadar layankan perasaan ajelah, mana boleh nak feeling lebih-lebih kan..karang tak makan anak-anak aku nanti..HAHAHA

Oklah, nak cari lagu Pretty Woman jap..bye!!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015