Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 9 Mei 2017

Tips Make Up Cepat, Dengan Cushion Foundation Exact Fit Muka Flawless Selalu

Assalamualaikum,

Tempoh hari Mekla pergi majlis kenduri kahwin di One City Mall Putra Heights, tempatnya lawa dan ekslusif, tapi maklumlah kami ni orang kampung masuk majlis dengan muka kusam tak bermake up pun. He he he Mekla ternampak seorang ibu kepada anak 4 (kalau tak silap) wah dalam hati terus cakap "mak aih, rajin betul dia make up". Maksud make up di sini bukan make up biasa tapi macam artis nak pergi show tu. Memang lawa lah kan. Mekla terbayang juga agaknya pukul berapa dia mula make up untuk dapatkan hasil kebabom macam tu :)

Alang-alang sudah terfikir macam tu, Mekla suarakan dalam group Whats App yang Mekla sertai, maka macam-macamlah jawapan yang ada. Paling terkesan apabila ada kawan cakap "Jangan gunakan alasan sebagai anak untuk tidak make up" Pang, sedas terasa di pipiku, maklumlah sebagai seorang isteri kena jaga penampilan juga, isteri ni lambang keunggulan suami. Kalau pun malas sangat nak make up cukuplah muka waktu keluar rumah tu sedap mata memandang (peringatan buat diri juga ni)

Kalau uols nak tahu, Amway ada produk make up yang baru iaitu Exact Fit cushion foundation. Hanya dap dap sedikit aje muka dah pelowless gitew, tak perlu nak bancuh foundation ke basahkan span ke semata-mata untuk tutup parut jerawat dimuka tu ;)



Tips make up senang untuk ke pejabat. Sumber gambar dari sini : Artistry Malaysia Fanpage
Kalau berminat untuk dapatkannya, boleh Whats App Mekla di 012-970 6828 tau

Kat bawah ni ada testimoni pengguna ;-




Buat masa sekarang, Mekla masih tak pakai lagi. Tengah tunggu duit gaji dari Amway nanti untuk beli produk best ni. Untuk kaum Hawa, nasihat Mekla pilihlah produk yang selamat dan tidak membahayakan tubuh. Tak salah untuk kelihatan cantik buat suami, kena betulkan niat dulu.


Kulit muka Mekla memang takde masalah jerawat tapi biasalah dah menginjak usia ni makin kusam. Ditambah pula selalu keluar rumah ambil anak-anak, panas matahari lagi pastu selalu mengadap henset, maka penuaan sedang berlaku. Nak tak nak memang kena terima tapi sekurang-kurangnya pilihlah produk yang dapat melambatkan kesan penuaan tu.

Kalau penjagaan muka pilihlah produk yang sesuai dengan kulit muka, dalaman juga harus kena jaga dan kalau nak keluar rumah pastikan guna produk yang ada SPF untu melindungi dari sinar UV. Oh Mekla pakai lip gloss Artistry tau. Siap ada lampu dan cermin lagi di bekasnya ;)


Dalam kehidupan kita seharian memang tak dapat lari dari terdedah dengan semua benda ni kan (pancaran sinaran TV, Tab, smartphone, komputer, LED dan matahari) jadi memang kulit perlukan perlindungan supaya tak mudah kedut (dalam erti kata lain nampak tua).

Dalam cushion foundation Exact Fit ni ada teknologi ANTI BLUE LIGHT yang boleh melindungi kulit muka, bolehlah kan dari takde apa-apa perlindungan ;)


Ada 3 pilihan warna sesuai untuk semua jenis kulit tau. Kalau berminat bolehlah Whats App 012-970 6828 sekarang juga. Jangan lambat-lambat nanti melepassssss :P

Bye!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^