Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 18 Mac 2009

Rindunyer..

This is a back dated post..Actually i have taken my AL for 3 days to Cuti2 Malaysia..no lah..actually me+hubby are taking this long break to come back to our home town..3 days consider lama gaks r coz it is really hard for us to take even 1 day off!! huhuhu..of courselah we r going back to our beloved Klate..we start our leave on Friday to Tuesday..Best tol balik kampung even tho hujan almost all da time..

Tujuan utama balik kampung mestilah ntok menghadiri dan mengambil bahagian dalam kenduri keluarga yang diadakan..so kat sini sedikit ringkasan tentang cuti2 Balik kampung yang xberapa nak enjoy coz of da climate..well u can't blame it on the weatherman!!

Thursday nite : Bertolak dari rumah (Shah Alam) kol 9, Jamal+Kak Zura also escort us with Jamal's new car..White Saga tuu..after 2 times stopped (waiting for them at Petronas Karak+berhenti membuang kat Shell Gua Musang..hihihi), finally we reach our home (hubby's house which is in Tumpat) at 4.30 am..ngantuk xsah ceritalah but happy sangat2 coz dah sampai umah..

Friday : da whole day kemas umah, preparing barang2 for big work tomorrow..hihihi..tapi aku xleh nak join sangat pon coz biaserlah Ameera cam manja sket, maybe it's just a new surroundings for her..ramai muka2 yang macam dier xkenal so xnak bekerjasama sket..Haziq doing quite well tapi nak kena monitor jugak coz takut dier jatuh tangga..al maklumlah umah kampung kan banyak tangga=) dat evening, ajak hubby balik umah aku yang kat Bachok jap..belikan Pizza Hut for my youngest brother..makan2 then balik Tumpat

Saturday : It's bekwoh time..actually da word "Bekwoh" is originated from word "Big Work" meaning buat kerja besar seperti kenduri..huhuu..maklumlah banyak pengaruh Inggeris dalam loghat Klate..hihihi..bole jadi Language teacher aku ni..recall balik..teringat masa belajar kat U dulu..masa lecturer dok bagi kuliah, aku dok sibuk main2 mari belajar bahasa Klate ngan najwa n kak ti..huhuhu..tulah..masa belajar xnak concentrate..banyak main2..ok forget bout it..sambung lagi..actually banyak snap pics tapi memandangkan aku agak malas ntok upload kat PC ni (bengang coz PC ni lembab nak mampos!!)..puas memujuk sang suami agar belikan sang isteri sebuah notebook baru..adakah pujukan adinda berjaya??nantikan penghujung ceritanya nanti..jeng jeng jeng..Hari ni dah start hujan tapi xlebat sangat..just gerimis manja..seolah2 meraikan dua mempelai yang baru sahaja disatukan dulu..

Sunday : Hari ni kenduri umah sepupu aku..she is my dearest cousin..we grow up together, sharing toys and kept our childhood memories together..sangat2 rindu ngan die tapi since i've got married, our relationship agak terputus jauh coz both of us ada our own commitment..but at da same time, i am happy for her..and still dat day ujan selebat alam..tobat aku xsuka attend kenduri masa ujan..susah, lenjun, lenjan semualah..dahlah anak kecik..huhuhu..sabar..sabar..finally we managed to attend 2 places..my cousin's place and one of hubby's relative at Pasir Mas..malam tu balik umah tido dalam keadaan kekenyangan..xingat dunia dah..

Monday : Hari ni kenduri bertandang belah laki sepupu aku..nasiblah minah tu kawin ngan orang seberang jalan umah dia jer so xderlah nak kn g jauh2..but still..ujan lagi..time ujan macam ni, perot pon asyik lapor jer..dats y lah aku membedal secukup rasa..erm..i loike da menu; gulai kawah (a must), acar timun, ayam masak merah, "teresek", ikan masin (ni pemangkin selera ni)..even tho ujan xberenti, aku telah melantak dengan jayanya=) Petang tu balik Tumpat, ingat malamnya nak g Wakaf Che Yeh (this place is a must must visit for uols yg datang Klate) tapi disebabkan ujan n tiada nanny nak jaga askar2ku..kulupakan jua..tapi aku rasa kalo aku g saner, mahu gila sorang2 aku nanti..huhuhu

Tuesday : Last day dah..pagi2 g pasar pagi Tumpat, sempat borong keropok segera (untuk dijual d sini--already sold out)..dah order for second batch..biaserlah..xsah kalo xwat bisness..walaupon kecik tapi ia menyeronokkan!! especially when u r manage to sell all those things..ader bawak kain ela..pon dapat sambutan hangat..xsempat aku nak upload dalam sale's blog aku..tapi xper..second batch still on da way so guys..sape2 yang xder kain lagi ntok buat baju raya bole order ngan aku..sape jadi followers aku, lagi aku bagi murah2..huhuhu..best x offer ni??hihihi..bertolak balik KL kol 1 petang..jalan smooth jer tapi banyak kereta sket r..maklumlah musim cuti sekolah kan..kol 10.30 malam sampai umah..terus pengsan!!

Hari ni dah masuk 2 hari bekerja..macam biaser r..penat sket coz bila sampai umah bersepah2 macam tongkang pecah...hihihi..sang suami dah bagi warning tadi so sebelom berblogging, aku buat2lah mengemas dulu (politik;p)..sekarang sambung taip post ni tapi rasa macam ngantuk sangat2 so nak tido lu..esok keje lagi..sabtu ngan ahad xtahu lagi nak g mane tapi hubby ada training bowling..herm..aku lak???jeng jeng jeng..nantikan sambungannya=)

1 ulasan:

Ma'am_Chelsea berkata...

Hye zaila =)

Sonoknyer dpt lik kg...

Release tensen sumer....

Haiiii... Biler la saye nak dpt lik Perak nih?

Cuti pun dah kureng...

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^