Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 8 April 2009

Bersyukur pada-NYA

Akhirnya, dapat juga aku keluar dari zon kemalasan ni..hihihi..hampir seminggu aku mendiamkan diri..Thanks for all of you yang rajin bertanya khabar..xsangka ada juga hamba ALLAH yang sudi menjengah blog haku yang xseberapa ini..actually i just woke up from da worst nightmare in my life i guess..ya, a bit dissapointed with my performance in attempting to work in a government sector..agak down r sedikit tapi sekarang xlagi (baca dengan hati yang berbunga riang)..

i just accept da fact dat maybe i am fated to earn my life through different ways or maybe da time it's not right yet..therefore, i must keep on trying & trying & trying & trying sampailah dapat..kan kengkawan..never give up in ur life..setiap benda yang terjadi pasti ada hikmah di sebaliknya..i just realize how lucky i am to have such a beautiful & gorgeous people around me who r so so supportive and always stand by me no matter how hard da challenge is!! and of courselah da person would be my soulmate to heaven MrHamdan & my cutest child who always drive me crazy and make me happy at da same time..they r da best gift in this whole world and i couldn't ask for me dah..Syukur Alhamdulillah di atas segala nikmat yang ALLAH berikan..

Alhamdulillah, my so called part time project also running very impressively..thanks to all of my buyers who gave me ur trust for me to satisfy ur needs..Insya ALLAH, more great things to come..and now i'm enjoying every moment of it..uh, one more thing, actually now i wanna reveal that actually i am an indipendent distributor for lifestyles Asia Pasific (M) Bhd...yap guys, da products dat i always mention as JUS PENAWAR HERBA tu..ya, da whole family r consuming it..and Alhamdulillah, Haziq is getting much2 better now..since he started to take it as his every day a must take supplementary juice, we noticed dat he never got that athma attack & selera makan dia pon dah bertambah..notice dat his face become more "bulat" dah nowadays..Hubby pon did mention dat after he's taking this product, resdung dat he have dah berkurang..i noticed dat dia dah xbersin dah pagi2..xsuka bila hubby bersin..bergegar satu rumah;p uh & one more, he now can drive without wearing his glasses anymore..ya, maybe his power not so high (around 100+) each but now proudly he will drive without using it!! have to remind uols dat this result only shown after we r using it continuously (herm, dah habis dalam 3 botol dah!!) so for uols yang xsabar mungkin resultnya lambat sedikit..hahahahah..i guess mane2 produk pon macam ni kan??mane ader produk yang makan harini esok dah nampak hasilnya kan??kalolah ada, please please tell me so dat i also can use it=)

But sometimes i kinna dissapointed & sad bile adalah segolongan manusia tu yang whenever they saw me "moody" or kinna sick, lantas mulut2 mereka will say such annoying phrase.."hai, tokey In*** pon sakit jugak ker??well hello..haruslah diingatkan yang produk ini hanyalah supplementary or also can be called as multivitamin jer, this is not a medicine..but somehow this product can act in 4 ways which are;
DETOXIFYING - Everyday the food that we eat, the water that we drink and even the air dat we breath r highly polluted. If these toxins are not effectively removed from our body this can lead to a deterioration in our state of health. The cleansing & detoxification features obtained from botanical blends can support our systems to achieve a greater state of health.
REPLENISHING - when our body lacks of certain nutrients, diseases strike. Using products that contain a wide variety of nutrients that support body function effectively replenishes those elements missing from our diet which in turn helps us to maintain a healthy lifestyle.
STRENTHENING - One of da reasons we fall sick is due to da weakening of our various body systems, especially da immune system. We wanna to use products that can effectively support & strengthen our body immune system as well as other body functions to keep us healthy.
BALANCING - Even a healthy person can benefit from this product, in da polluted environment today, all of us are somehow breathing in polluted air & taking water and food containing chemical substances. As such, detoxification & maintaining a balance of our body organs is therefore necessary.

see guys, aku sebolehnya malas nak cerita banyak..tapi tulah, i can't help it lah..so many useful info dat i wanna share with uols out there..ops, sambung crite tadi..yap, maybe sometimes i'll look really damn tired but pleaselah..don't make a stupid conclusion dat i must look healthy & fit at all da time..aku juga manusia biasa..it's normal if u r having such those bad moment in ur life..xkan nak suka all da time kan??kang da jugak yang kater aku ni sudah mereng tahap 3 suku sejak failed interview PTD ni..hihihi..nauzubillahiminzalik r from all those thing..Kalaulah semua yang amik any brand of supplementary food ni sentiasa sihat, apa gunanya ada klinik & doktor di muka bumi ini kan?? so don't misjudge my words..for me, supplementary food r also important in our life nowadays..yolah, imagine dat our life full of pressure, exposure to da poisining foods, unhealthy foods & lifestyles (i mean lack of exercise)..so bagus jugak ada makanan sampingan yang dapat bertindak membuang racun, menambah zat, memperkuat & menyeimbangkan zat2 dalam badan kita..barulah kita dapat melalui a healthy lifestyles indeed..With lifestyles, live better every day=)

Enough, enough bout it..i know some of u maybe will fall asleep while reading it..but it's ok..for those who are interested with this product, like i said before, janganlah malu untuk bertanya..me & family have already feel da benefit of it..belom cuba belom tahu kan..so what r u waiting for..order now/contact me now so dat we can discuss more from heart to heart;) those yang berminat ntok mulakan perniagaan pon bagus gak..i'm calling for uols out there yang ada otak bisness..i pretty sure dat u would love doing this as much as i am now..xlamer lagi dapatlah cek..huhuhu..still wondering what r da thing/s dat i can buy..hahahaha..macamlah dapat banyak sangat..tapi bersyukur pada apa yang ada kan=)

Actually guys, i am looking for crossbody bag for my next trip to Phuket..ye r kan..senang..just wondering ur thoughts bout having this;


or this;


atau backpack pon ok gak kan??

This one pon ok gaks;

hihihi..semua pon lawa..naik rabun mata aku ni..all these pics are taken from other blogs/website dat r selling these bags at a very "nice" price..huhuhuhu..how i wish i can buy one of them..or maybe others..but regardless of lack of wang emas..huhuhu..maybe i just save money to find some other better choices dat i can buy at a reasonable price..hihihi..sabar zaila sabar..banyak lagi benda yang nak kn settle rather than entertaining ur devil lust..huhuhuhu..saper kate akak xsuka handbag??sukeeeeee sangat2 tapi tulah...herm..naaa...just forget it..maybe xsampai seru lagi=)

I'll be flying to Phuket on this n of month but still i have'nt prepare anything info bout this place..hopefully semuanya selamat..kali ni terpaksa tinggalkan my two adorable prince & princess kat MIL..first time will be apart from them..can i manage it??i'm damn sure dat i'll be crying out loud at da first nite tu..ye ke??hubby kan ada=) **wink**wink** bila lagi nak berasmaradana kan..just da two of us..sila jangan termuntah ya;p

oh, rasanya stop kat sini dulu..rasa macam banyak benda nak bagitau lagi especially bout da "Gossip Gurl"..hahahhaha..jangan ingat dalam rancangan tv jer ada..actually in da real life pon ramai..huhuhu..don't wanna say anything bout it..just wait for my next entry..till then..nite..syukur pada-NYA kerana aku bisa bernafas lagi di saat ini..syukur pada-NYA kerana aku bisa menatap wajah2 kesayanganku yang sedang enak dibuai mimpi..to my hubby, Haziq & Ameera..mama love u with all of my heart & soul dear..mMMMMmuuuuahhhhHHHh..love ya!!

5 ulasan:

Mrs LVoe berkata...

dear,
sha pick no 1st & 3rd. no 2 slim sgt dear. nnt susah u nk letak wallet.

leh kirim fridge magnet x dear?

zailamohamad berkata...

sha..of course boleh..nanti zaila carik..haaAAAaa..saper lagi nak kirim??jangan malu jangan segan..hihihihihi..

Mrs LVoe berkata...

tq zaila. u r so sweet. nnt ckp brp, sha bayo k

Ma'am_Chelsea berkata...

Hye Zaila...

Nnt jgn lupe upload pics kat Phuket tu byk2 k!!!!

Tingin nak ke sana... Dpt tgk gmbo pun jadi la kan? :)

& Zaila xnak la down lg k!! Sepahit mana khidupan, ia perlu diteruskan...

zailamohamad berkata...

sha..xper..nanti bila dah ada barang baru sha bayaq..rite now, simpan lu duit tu..jangan wat beli handbag baru lagi dah ler;p
lynn..thanks..zaila bahagia sangat sekarang ni..xperlah xder keje gaji besau pon..janji hidup zaila dikelilingi ngan orang tersayang=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^