Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 31 Mei 2009

Hari ini..

Hari ni bangun agak lewat..hihihihi..maklumlah malam tadi berjaga sampai kol 3 pagi layan hubby tengok movie kat TV3..padan muka kami..semua ahli bangun kol 10, baik Haziq & Ameera..masing2 nyenyak tido..bangun siap2 because got an appoinment with my cousin to view house in Puncak Alam..
Reach there around 12 pm..mak aih..jauhnyer perjalanan..it takes almost 40km from our house to reach that place..argghhh..quite dissapointed becoz we have already like the house but somehow gonna say NO due to the location factor..Kak Diana, xbolehlah kita berjiran..huhuhuhuhuuuuuu..xdinafikan rumah kat situ memang cantik & murah tapi apakan daya, kami harus juga mengambil kira jarak ke tempat kerja kami..bagi mereka yang bekerja kat Uitm Shah Alam & area situ bolehlah kot..so melepas lagi...
Balik umah masing kecopetan, terus tertido lagi..sedar2 hubby kejutkan Zaila pasai hujan kat luar..bangun pon mamai2 lagi then sambung tido balik..raser macam dah lamer xhujan kat sini tetibe jer petang ni hujan lebatnyer..

(Pics credit to www.flickr.com)
sedar dari tido Zaila tension sangat coz xsempat nak angkat kain kat jemuran..dahler semua kain dah kering masa belom tido tu..last2 semuanya basah kuyup ditimpa hujan...

frust nonggeng mak raser=(

Then petang tu, sajer search kat mudah.com survey umah..erm..terjumpa satu rumah tu located berhampiran our house..so terus ajak hubby to went there to view that house..sambil2 bawak Haziq & Ameera jalan2 juga;-) but before that, peristiwa lucu (for us lah)..Haziq punyalah excited nak kuar sambil pakai sluar dia macam ni;-

Dia main sarung jer seluar tu, haa amik..2 kaki dalam satu lubang ke corong??xtahu r nak panggil aper..hihihihi..

Yang sebelah lagi tu dah jadik macam ekor kat belakang tu..

Kitorang panggil dia anak ayam boley??alahai anak jantanku..

Sambil2 pusing kat situ, ader gaklah amik a few of numbers nak tanya sal harga umah kat situ..tapi sedihnyer baru jer dapat tahu yang umah Zaila usha kat mudah.com tu baru jer dibeli orang semalam..huhuhuhu..melepaslah lagik..

Sekarang ni dalam list perumahan yang Zaila & hubby tengah usha adalah;-
- Taman Saujana Putra
- Taman Kemuning Greenville
- Taman Berjaya Park (tempat Zaila menyewa sekarang ni)
Ermm..ader sape2 tinggal kat area sini??bagitau r macamana keadaan tempat ni..except for Berjaya Park ya..Ker ader sape2 yang nak jual umah..just simply email me ya..psssttt..harga jangan mahal sangat..kami xmampu lagi nak beli rumah yang kat Kelab Golf tu;-)

6 ulasan:

Mrs LVoe berkata...

cute yea anak zaila.

KV berkata...

haha..lucu tgk haziq!!
insyaallah akan jumpa rumah yg sesuai nanti.:)

Jane_doe3328 berkata...

Puncak Alam memang jauh sesangat. Dah ler jalan dier penuh liku dan onak duri :P

Tak cuba Bukit Subang?

zailamohamad berkata...

Sha..anak Zaila jer ke yang cute??

KV, makacih..betoi tu..xdok jodoh lagi nak ketemu umah yang mampu dengan kami;)

Jane_doe3328, owh Bukit Subang??hermm..nanti Zaila cuba google kat internet yea..thanks ya;-)

Tanpa Nama berkata...

hi Zaila..
baru jumpa blog nih... menarik laa pulak esp bila ternampak itu nasi kerabu.. heehe..

nak beli rumah ker, boleh consider Bukit Subang, Saujana Utama, Denai Alam, Alam Budiman ..(kawasan2 yang sewaktu dengannya)

Cik Ketumbar

zailamohamad berkata...

Cik Ketumbar..tengkiuuu..nasik kerabu memang feveret kami;)

Doakan moga kami dapat jumpa rumah idaman kami ya;)

btw, salam perkenalan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^