Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 26 Ogos 2009

Menu Yang Sedap Jadik Tak Sedap!!!

Assalamualaikum semua..
hari ni dah cukup 5 hari kita berpuasa ya..
Menu apa berbuka tadi??
Zaila petang ni solo..
Hubby keluar berbuka ngan client..
so Zaila dah beli siap2 nasi kerabu & kebab ayam
then duduk depan lappy layan blog kawan2..
datang Haziq..
"Ma, iyak"
patutlah bau busuk..
Haziq memang perangai dia..
asal sampai jer kat rumah..
mesti ada hadiah ntok ma & pa dia..
so aku pon pilah basuh..
sambung layan blog lagi..
sambil2 teriak telolong marah kat Ameera..
isy..suka sangat kacau abang dia..
pastu..
bau busuk lagi..
sah, Ameera membuang..
p basuh lagi..
then siapkan makanan..
Haziq melaung nak susu..
Kalau dah buat ntok dia..
sohih adik nak..
adik lak tak reti nak sabar..
menangis jer..
Tension mak!!
Habis sebotol susu..
Haziq datang lagi..
"Ma, iyak"
Arghhhhhhhhh!!!!!
Serious mak tertekan..
p basuh sambil terpekik terlolong..
"Ameera, jangan masuk!! jangan masuk!!"
tak nak bagi Ameera masuk toilet..
serious mak tension..
macam tarzan jer lagaknyer..
pastu nak berbuka bagi Ameera air..
berebut lak ngan Haziq..
bagi kat Haziq..
tak nak jugak pasal nak cawan Ameera..
ArrGGHHhhhhhh!!!
Mak tension lagi!!!

then dok kejap azan berbunyi..
Zaila makan nasi terasa macam telan jer..
sebab tulah rasa macam takde rasa..
B..
cepatlah balik..
MA DAH TAK TAHAN!!!!





















































































































Ameera yang kena dera sampai tertido katak;p

P/s : Korang boleh survive tak berbuka tanpa suami di sisi???

12 ulasan:

Mrs LVoe berkata...

bole sbb dr thn lepas mmg sha dpt berbuka gn suami for 5days je.. this year only 3 days.

kdg2 mmg sunyi and xde rasa nk mkn. tp sha telan jugak.. kang x mkn sakit la lagi hubby riso.

:: vErde+hAzizi :: berkata...

huhuhuhu...cian u..takpe byk pahal bulan posa...sabar2 ehehhehe...
cute giler ameera tido...penat sgt la tue kot :)

honeylanz berkata...

boleh!! time bukak pose, bubuh dorang jauh2x. so x berebut. tp ery mmg mkn atas highchair. dia x kacau la. bg dorang fav. food dorang.

::Umi Sufira:: berkata...

kekeke..alahai siannya..saya pernah puasa hampir sebulan takde suami di sisi sebab dia kena training ke Japan 3 bulan..Alhamdulillah berjaya melaluinya dengan tenang..yang penting semangat kena kuat!chaiyok zaila!:)

CT NORAMIZA berkata...

sama je dik oi, ada ke x de, anak asyik menempek ngan akak gak, sambil suap diri sendiri, suapkan anak :( mmg tension, dah berapa kali akak pukul dia, sedih sgt :(

Mummy ranger berkata...

alala..siannye adik tido katak ngan pampers jek..cute jek.

ARIFFDA berkata...

errm
boleh kot
sbb skrg ni kalau berbuka
anak2 akak dpt sorang 1pinggan
letak nasi n lauk
pepandai la diorg uruskan pinggan
hehehe

zailamohamad berkata...

Sha..sabar ye..jangan sedih sedih tau..

LV, tulah sal..ingatkan pahala terus xngamuk sangat..kalo tak ada yang bertukar ropa malam tadi..hahahaha

Has, baiknya ery nak dok dalam kerusi tu..masalahnya anak mak tak nak..huhuhuhuhu..depa kalau boleh atas meja depa nak dok..

US, tulah..hopefully Zaila tabah..sian gak kat diorang asyik kn marah jek..

Kak Ct, eh tu Rifqy takder adik lagi..kalo ada..huhuhuhu..lagilah manja..

MR, tu dah penat sangat tu..last2 kejap je tido sal abang dia kacau..then kol 1 pagi baru nak tido balik..

jane_doe3328 berkata...

hahahha...lebih kuranglah keadaan kita. kalau basuh yakyak sang junior, dok pekik telolong gak sbb miss little sure datang merangkak nak masuk bilik air gak

boleh mkn, bukak 611 utk sang junior, pastu biasanya miss little akan berlegar kat kaki sambil nganga mulot mintak disuap :)

N A N I E berkata...

Alalala ciannya Ameera tido hihi..
dugaan bulan posa Zaila..esok dorang dah besar mesti tingat balik :)

Ami berkata...

cutenya ameera tido katak huhu.
ami meme sokmo pose sorang2,tapi challenge die lain kot dari pose dgn anak2 je,hubby is not around.Hang on k.ila,bule pose mmg sene jah nok tensen hehe

zailamohamad berkata...

Kak Bada, nanti habis disepah2 nasi tu..huhuhuhu..

Jane, samerlah..sang abang punyalah susah nak makan, sang adik yang asyik nak..nak..

Nanie, tulah..dugaan sungguh jaga anak kecik ni kan;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^