Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 27 Jun 2011

Alhamdulillah, Sudah Dapat Hidayah DariNYa

Waaaah, stetment tak boleh blah!! Macam retis dah nokssss..Hahahaa..Lantaklah kan..Ni haaaa, nak memperkenalkan retis yang baru balik umrah ni;-




ustajah Ameera namanya!!



Sorry, buat lawak jelah..Jangan sentap pula ya;P Apa-apa pon, syukur Alhamdulillah bila anak dara sorang ni dah terbuka pintu hati nak bertudung. Walaupun Ameera ni masih kecil lagi (tahun ni genap 3 tahun) tapi kalau tak dimulakan dari awal, agak susah juga nak pujuk dia supaya bertudung. Mama Ameera pun masa kecil-kecil bertudung litup hanya di sekolah *itupun darjah 5 baru terhegeh-hegeh nak pakai* Hahahahaa..Sungguh liat di situ tapi lama-lama bila dah makin dewasa, pandai-pandailah kita tahu menilai akan hukum hakam agama, halal haram menutup aurat kan;P *tapi masih banyak lagi kelemahan yang perlu diperbaiki*


Sejak minggu lepas lagi Ameera dok minta tudung dari mama. Entah angin apa yang meresap dalam tubuh anak dara ni..Hari-hari dok asyik tanya je "bila mama nak beli tudung untuk Ushna??" Alahai, sejuk je hati mama bila dengar tu so nak tak nak Jumaat lepas, sempatlah juga Zaila belikan tudung kanak-kanak kat gerai dalam Carrefour Bukit Rimau masa jalan-jalan cari langsir raya tu;)


RM12 sehelai..bolehlah tu sebagai permulaan


ehem..ehem..testing..testing..


Sebenarnya Ameera ni banyak terpengaruh dengan kakak-kakak kawan Amirul di taska diorang tu. Tambah-tambah kalau yang bersekolah sekali dengan Amirul, semuanya pakai tudung so kitorang saje je usik Husna yang kalau nak ke sekolah Genius Aulad kena pakai tudung macam kakak Ain & kakak Tasnim, tak sangka pula minah ni ambil serious apa yang kami cakapkan..Tapi Alhamdulillah lah kan..Senang bagi kami sebab nanti tak payah nak paksa-paksa lagi.


Semalam masa keluar rumah, en suami cakap dengan Ameera yang kalau tak pakai tudung, nanti dia tak boleh ikut. Bergegas masuk rumah balik ambil tudung tu. Hehehe..Kesian pun ada comel pon ada. Tapi Alhamdulillah sepanjang jalan Ameera takde merungut pun panas ke apa, cuma bila masuk rumah je terus buka. Ameera cakap "Macam mama kan, mashuk rumah tak payah pakai tudung kam" Hehehe..Comel je anak dara mama ni *puji sket*


Alhamdulillah..bagus anak dara kami ni. Harapnya perangai ni kekal sampai ke besarlah ya!!


Actually kan, Zaila nak kongsi sedikit pendapat tentang bertudung ni..Actually kan, kita sebenarnya tak boleh terus bagi penilaian yang orang tak bertudung tu adalah seorang yang teruk sebab hanya ALLAH sahaja yang boleh tahu isi hati mereka. Kalaulah mereka mendapat hidayah dari ALLAH, sekelip mata sahaja mereka boleh berubah menjadi jauh lebih baik dari kita-kita yang memang sediaada menutup aurat ni. So sentiasalah memperbaiki kelemahan diri & moga kita tidak tergolong dalam golongan orang-orang yang kerugian di dunia mahupun di akhirat nanti..Aminnnn

1 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

comey Ameera pakai tudung..juruh jah napok :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^