Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 4 Ogos 2011

Deko Rumah : Manfaatkan Ruang Bawah Tangga

imej : google




Salam Ramadhan Karem, sorrylah kalau lama menyepi..Sepanjang bulan Ramadhan ni seeloknya diisi dengan aktiviti yang manfaat, banyakkan membaca Al-Quran, bersedekah, mengingati Allah & perbanyakkan berdoa kerana doa orang yang berpuasa akan dimakbulkan ALLAH *insya Allah*




Oklah, actually aku nak berkongsi beberapa tips deko bahagian bawah tangga. Bagi mereka yang berminat bolehlah klik sini & kalau boleh jadilah follower sekali ya. Insya Allah, kalau ada kelapangan masa, aku akan berkongsi idea-idea dalam menatahias kediaman ni.



Owh, hari sabtu yang lepas, dek entri aku yang bertajuk "Ikea oh Ikea" ni, akhirnya en suami sanggup juga bawakan aku ke IKEA, tupon selepas bosan sebab hari-hari duduk dengar aku berzikir nak g IKEA, nak g IKEA..Haahahaa..Siap pesan kat Haziq & Husna lagi tu suh tolong cakap kat papa diorang yang diorang nak g IKEA *padahal mama dia yang ajar* Anak-anak aku, bab berjalan semuanya ON aje;P *ikut perangai saperlah tu*






So kami ke sana hari Sabtu, tupon selepas menyelesaikan beberapa benda terutamanya makan memenuhkan perut. Kalau tak, adalah yang akan naik hantu kejar anak di IKEA nanti;P



Ingatkan lepas sale, kuranglah manusia tapi sangkaanku meleset..=____=' *aper punya banyaklah duit korang ni*




Oklah, pendekkan cerita..Aku takde beli apa pun..Pergi sekadar nak mencuci mata & ambil inspirasi je;) Ahad tu sempatlah kemas rumah & aku dah bersihkan bahagian bawah tangga rumah aku tu & jadikan tempat aktiviti Haziq & Husna, nanti aku sharekan gambar ya..




Itu je nak cerita..tataaaaaa..

4 ulasan:

littlehumblelynn berkata...

zaila

bwh tangga rumah mmg dah buat stor..

hubby lyn pantang ajak g IKEA-dia lagi berhantu..

kasihredha berkata...

kalau kreatif ruangan yg kecil pun jadi cantik.
Suka gi ikea sebab dapat idea nak hias rumah.
Zaila..akak suka beli pinggan mangkuk kat ikea, daiso dan jusco :)

Nurhayati berkata...

ala jenuh baca tau tunggu ape beli kat IKEA tu hihihi..
beb, cantikkan tgk deco kat bawah tangga tu. kalau byk duit mmg macam2 bole buat. cakap je nak ape. :)

Joy berkata...

rumah mysil dia buat stor..tp kt luar rak buku..ala2 mini library..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^