Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 9 November 2011

Ashraf Si Pemakan Sayur

Photobucket

Alamak, terkejut boboi..mama ni kan shukerlah ambik gambar shaya pakai flash kamera..dahler shaya sheksi masha ni..

Photobucket

kalau nak tahu masa ni shaya tengah nak makan..mama dah belikan kushi kat shaya masha g Ikea haritu..malam tu juga papa pashang..Nampak sangat papa ekshaited nak tengok shaya dalam kushi baru:P

Photobucket

nilah yang mama mashak hari cuti yang lepash..mama ni shuka mashak western style, tekak mat shaleh betui..tapi takpelah, shaya shuka juga sebab shaya boleh menumpang shama..mama buat salmon grilled with mix herbs, steamed broccoli, mashed potato & nasi goreng kampung..tapi hak shedihnya, mama bagi shaya makan mashed potato je & broccoli jek..kalau lauk lain mama tak kashi..isi ikan salmon pon mama shuap sket-sket jek..

Photobucket

mama bagi shaya makan broccoli jek..nyam nyam nyam..rasha macam shayur:P

Photobucket

bershungguh shaya makan..yerlah kan, penat-penat mama shaya masak..mama cakap, walaupon mama penat tapi mama tak nak bagi nestum kat shaya, sebab tu mama buat juga bubur nashi kat shaya..kadang-kadang makan dengan labu, kadang-kadang mama masukkan isi ikan salmon, kadang-kadang makan carrot..shemua pon shaya makan=) *shenang kan jaga shaya ni??*

Photobucket
oklah, untie-untie chomel shemua..shaya nak habishkan makan shayur ni..nyam..nyam..nyam..pashni senang nak membuang:P

8 ulasan:

eita berkata...

alahai kiutnya makan sayur....
untie pun suka makan sayur jugak..nati leh lah kita kawan ye..

Tihara berkata...

bagus la ske makan sayur..banyak kahasiat nya :)

kasihredha berkata...

sekejap dah besarkan baby zaila :)

s.i.f.a.r berkata...

salam zaila!!

lamanya tak dgr crita, bila bersalin ni???

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alololo asyraf..nmpak bersungguh jek mamam sayur tu yk..bagus2..kekalkan gaya pemakanan sihat yek..heheheh

zailamohamad berkata...

eita, boleh sangat nak kawan ngan Ashraf ni..meh Shah Alam ni amik dia:P

Tihara, kena ajar dari kecil lagi kan mamam sayur, bila besar takderlah fobia sangat kan

Kasihredha, a'a..sekejap je masa berlalu kak..

s.i.f.a.r, bulan 3 haritu bersalin..hehehe

Lilly, hahaa..sementara mama Ashraf rajin masak:P

ZianaRazali berkata...

haha comelnya makan sayur..jaranglah budak2 nak makan sayur ijau nih kak..

zailamohamad berkata...

ZianaRazali, a'a..kena ajar dari kecil lagi kan..kalo x nanti tamau makan:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^