My Lovely Followers

Cari Sesuatu Di Blog Ini? Taipkan Di sini

Loading...

Saturday, November 19, 2011

Bilik Stor

Ini entri berangan ya..biaserlah aku kan suka berangan..berangan adalah best sebab bukannya kena bayar & mana tahu dengan berangan lepas ni akan jadi kenyataan:)

Actually, aku kan dok berangan nak jadikan bilik kat tingkat bawah rumah aku ni untuk dijadikan stor..Al maklumlah, dapur aku sekangkang kera, so rasa macam nak letak peti ais & buat built-in kabinet je kat dalam bilik tu..Luas bilik tu takderlah besar sangat, bolehlah muat sebiji katil bujang & almari bujang..

Memula plan nak buat bilik aktiviti anak-anak macam kat dalam gambar bawah ni:-

comel kan?? (pic credit to IKEA)..tapi aku rasa memandangkan dapur aku yang kecik tu, aku selalu je end up letak barang-barang macam oven, kotak pinggan mangkuk aku kat dalam bilik ni..so why not aku buat bilik tu sebagai dapur kering / bilik stor aku..Senang, takyah nak renovate pecahkan dinding segala..



macam gambar kat atas ni..rak macam tu kat Ikea pon ada..nampak kemas & tersusun aje



kalau aku kaya, bolehlah beli stok makanan untuk 6 bulan...hahahaha:P



kalau buat rak macam ni & simpan dalam kotak..nampak lebih kemas kan???



kalau transform macam ni pon lagi kelaaaaassssssssss


ni pula kalau buat built in kabinet..

Herm...berangan memang best;)

4 comments:

cik iman said...

berangan itu adalah keperluan..=)
**bestnye kalu angan2 tu jadi kenyataan...

zailamohamad said...

cik iman, a'a..kalau jadi kenyataan..sengih sampai ke telinga nanti;)

CeqGu said...

memang betul zaila...bestnye berangan nih...dan lagi best kalau duit asyik melimpah...kan kan kannn

zailamohamad said...

CeqGu,

hehehe..sebab takleh dapatlah kita kena berangan..ngehngehngeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Isikan Borang Pesanan Di Sini

Nama :
Nombor Telefon :
Alamat Email / Facebook
Alamat Penghantaran :
Barangan : Jika lebih dari satu, gunakan simbol &
Cara Pembayaran
Pilih Pakej Yuran Kelas Asas Blog & Fanpage 1) RM150 percuma 1 ebook nota asas blog
2) RM180 percuma 3 ebook; nota asas blog, super wahm supermom, panduan bisnes butik online dan offline atau 101 idea bisnes makanan
3) RM200 percuma 4 ebook; nota asas blog, super wahm supermom, panduan bisnes butik online dan offline atau 101 idea bisnes makanan & 101 idea home based bisnes
Pakej Lain Yang Ditawarkan RM250 pakej asas blog, fanpage dan iklan Mudah.my
RM300 pakej asas blog penulisan dan fanpage

Put a website form like this on your site.

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)
Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.
Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^