Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 24 Februari 2012

Aktiviti Anak-Anak

Assalamu'alaikum,

Lately ni sejak Haziq & HUsna dah pandai mewarna, aku rajin *eh sekali sekala ikut mood* luangkan masa melayan anak-anak buat aktiviti mewarna..Kalau bagi kertas lukisan & pensel warna, konferm senyap sekejap sebab Haziq & Husna akan ralit buat kerja tapi lepas tu sekejap je bergaduh berebut pensel warna *___*


HUsna si agresif..suka sangat rebut apa-apa dari abang dia sebab Husna ni jenis jeles sket ngan abang dia..Haritu masa buat colouring di MPH SUnway Pyramid, dapatlah hadiah percuma pensel warna kat Haziq & kebetulan kat dia dapat pen ada bulu-bulu kaler pink (sebab pensel warna tu habis), boleh dia menangis nak pensel warna sama macam Haziq padahal pen dia jauh lebih cantik dari Haziq punya..Nak tak nak kenalah aku belikan pensel warna juga buat dia..Haisy...anak pompuan sorang ni


Meja aktiviti diorang ni memang selalu beralih tempat..Dulu letak bawah tangga, ni letak kat ruang tamu pula bagi memberi ruang kepada en peti ais (aku dah alihkan peti ais ke ruang bawah tangga so dapur aku yang sekangkang kera comel tu nampak luas sket). Tak lama lagi kena beli kerusi yang sama untuk Ashraf pula, kalau tak boleh tengok kanak-kanak berebut kerusilah nanti @____@


Korang boleh print outkan watak-watak kartun animasi kegemaran diorang di internet. Search sahaja "free printable cartoon (letaklah watak apa pon)" Masa tu aku tengah buat assignment "projek" aku *will reveal soon* tetiba ting!! idea ni keluar & terus aku print untuk anak-anak aku:)


Gambar karektor Sesame Street attending a birthday party *ehem ehem*

Esoknya pula Haziq request nak kaler Ben10..eh boleh aje, demi anak-anak..mama carikan..Alhamdulillah, at least aku dapat luangkan masa berkualiti dengan anak..Sambil berblog sambil tengok diorang mewarna:)

Actually ada banyak je aktiviti yang aku rancang..Nanti kalau ada kesempatan aku kongsi lagi..Bye!

7 ulasan:

mrs adam berkata...

anak saya slalu beli buku rm1 kat carrefour or buku rm2 kat mana2.lmbt skit abis.hee.nak print printer rosak,lgpun mmg xnk print tuk diorang.printer tuk mama.haha.kalau dia xnk kaler buku terpaksa la saya lukis sendiri.hentam je.haha

mummY daniSha berkata...

salah satu akitiviti wajib danisha..dulu kaler mesti warna warni..skang dah skool,dah pandai kaler satu kaler je =)

zailamohamad berkata...

mrs adam,

ituler..ingat nak belikan buku mewarna tapi al-maklumler..mamanya syik lupa aje kalau g Giant ke Carrefour ke..asyik lupa je nak singgah bahagian kids dept *padahal risau anak meroyan nak beli buku*

mummy Danisha,

a'a..Haziq pon sama..dah pandai sket warnakan ikut objeks ebenar..kalau husna menonong kaler ikut suka dia je:P

zailamohamad berkata...

mrs adam,

ituler..ingat nak belikan buku mewarna tapi al-maklumler..mamanya syik lupa aje kalau g Giant ke Carrefour ke..asyik lupa je nak singgah bahagian kids dept *padahal risau anak meroyan nak beli buku*

mummy Danisha,

a'a..Haziq pon sama..dah pandai sket warnakan ikut objeks ebenar..kalau husna menonong kaler ikut suka dia je:P

zailamohamad berkata...

mrs adam,

ituler..ingat nak belikan buku mewarna tapi al-maklumler..mamanya syik lupa aje kalau g Giant ke Carrefour ke..asyik lupa je nak singgah bahagian kids dept *padahal risau anak meroyan nak beli buku*

mummy Danisha,

a'a..Haziq pon sama..dah pandai sket warnakan ikut objeks ebenar..kalau husna menonong kaler ikut suka dia je:P

Lily@MamaZaraZareef berkata...

beshnye aktiviti mengaler beramai2..zara still mengaler ikut mood..klu time mood ok, banyak gakla die kaler..klu mood ko, tk smpai suku dh bosan nak berenti dah..huhu..pastu si adik plak asyik nk amik kaler si kakak, lagilah minah tu slalu mengamuk..peninggggg...=p

zailamohamad berkata...

Lily,

samerlah ngan anak2 zaila..ada mood juga..kejap baik kejap bergaduh..memang pening!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^