My Lovely Followers

Cari Sesuatu Di Blog Ini? Taipkan Di sini

Loading...

Thursday, April 19, 2012

Idea Dekorasi Bilik Anak Lelaki

Assalamu'alaikum,

Biaserlah..belum start asingkan anak tidur lagi tapi dah start koyal idea dekorasi bilik..Moh kita kongsi sesama ya~







 





Yang pasti, kalau nak dekorasi bilik anak-anak mesti:-

1) Cat bilik dengan warna yang terang / ceria..Maklumlah jiwa anak-anak ni masih kebudak-budakan so mesti akan tertarik dengan warna-warna terang seperti biru (untuk anak lelaki), pink (anak perempuan) atau kuning, hijau & boleh juga gunakan kombinasi warna kesukaan mereka

2) Hiaskan bilik dengan watak kartun kesukaan anak-anak..Dimulakan dengan langsir, sarung bantal & cadar. Letakkan juga hiasan patung / permainan kesukaan di penjuru katil atau di dalam bakul supaya anak-anak leka dengan dunianya sendiri

3) Sediakan ruang membaca atau rak buku dipenuhi dengan buku-buku bedtime story anak-anak. Ini dapat memupuk perasaan suka membaca di dalam diri anak-anak juga.

4) Lampu pengcahayaan haruslah ada dua; 1 yang terang sesuai dipasang bila anak-anak sedang melakukan kerja rumah / aktiviti & 1 lampu yang malap dipasang apabila anak-anak hendak tidur

Oh! tak sabarnya nak hias bilik Haziq:D

4 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

zara n zareef br ada bilik mainan je. Kami cat kaler biru-pink. Ada je katil tp zara x mau lg tdo sendiri. Nanti slow2 nk ajar gak asingkn tpt tdo..:-P

littlehumblelynn said...

Aku berabis wat bilik ain,haram nk tido!!!!hampeh kelapa.

Yg ada keta tuh stylo kan???

yatie chomeyl said...

hok ado katil bentuk keto tu plg cun

mummY daniSha said...

sy suke yg katil car tu hehee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)
Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.
Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^