Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 20 April 2012

Seminggu Lagi Nak Ke Sabah!



Assalamu'alaikum,

Excitednya bila pejam celik pejam celik, rupanya tinggal lagi seminggu sebelum aku & kids ke Labuan (without en suami). Of course dalam hati berdebar-debar since this is the first time i'll be travelling alone with kids..Janganlah ada kejadian #memalukan dalam flight nanti:P

Well actually this is unplanning punya trip..All of sudden en suami offerkan beli tiket sebab i'll always tell him how i wish to go to Labuan someday to meet my sister; Kak Na & her daughters (Adibah, Alia & Aqilah). Alhamdulillah, kebetulan ada promo Air Asia so rezeki aku anak beranak dapatlah juga jejak kaki ke Labuan:P *poyo je*

But since dah alang-alang kamu ke Sabah berhari-hari, rugi pula kalau tak jejakkan kaki ke mana-mana signature places in Sabah right? So bersungguhlah aku merancang percutian & Alhamdulillah again, ada rezeki untuk ke Kota Kinabalu & Kundasang! Yeah..en suami silalah jealous yaaaaaa..nanti tidurlah kamu sorang diri pandang siling 4 malam nanti:P

So since tinggal seminggu lagi, marilah kita membuat list apa yang perlu dibawa sepanjang berada di sana..Hewhewhew giler excited pompuan ni sorang!

- Baju sendiri & anak-anak ~ untuk aku bawa blouse 5 helai, jeans & seluar hitam & tudung hitam (senang nak matching), anak-anak pon sama, bawa baju 5 pasang seorang, baju tidur, sweater & stokin sebab nanti di Kundasang cuaca sejuk:)

- Ubatan anak-anak ~ Vicks, minyak yuyi, gamat, ventolin, demam, selsema, batuk & vitamin semua hangkut sekali (tapi semoga diorang sihat sepanjang berada di sana nanti) oH ubat nyamuk sekali..in case nyamuk kat sana pening:P

- Pampers Ashraf mungkin beli kat sana (alah beli yang pek kecil sajork) & bekalan susu anak-anak kena bawa yang refill pack sajork, tak payah masuk dalam tupperware bagai:P

- Bekalan bubur Ashraf kena bawa beras yang dah diblend siap-siap & ikan bilis yang dah digoreng & blend halus siap-siap..Makanan abang & kakak dia pula; makan je apa yang kami makan..hehehe
Oleh kerana aku tempah chalet, so aku dah pesa dekat Kak Na supaya bawa periuk nasi & segala bekalan makanan yang cepat & senang dimasak..Jimat duit tak payah nak makan kat luar lagi..hehe

- kamera, charger kamera & charger handset..penting wooooo..kang ada juga yang nangis sebab takleh amik gambar mount Kinabalu:P Errrr ada tak sapa-sapa yang nak bagi pinjam kamera DSLR korang?? hehehe

- backpack yang diisi dengan wet tissue, buku fav anak-anak, biskut, air kotak / apa sahaja yang boleh attrack anak-anak aku sepanjang berada atas flight nanti..Wallet pon sumbat dalam ni, no more handbag sebab nanti susah nak pegang banyak benda..kang nanti ada yang tercicir:P

- netbook untuk update blog..itupon kalau tak berat..kalau tak..korang tunggulah hingga aku larat buat entry..muahahahaha:P

Rasanya itu sahaja yang terlintas dalam kepala otak ni..Ada cadangan lagi tak nak kena bawa apa lagi??

9 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

bestnyo ..ore xrajin gi sabaoh. derat merato2 smp europe & jepun, tp saboh swak tak rajin gi...lagumano cito tu hehehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

rasanyer beras bubur tu x yah bwk ler ..kt sana sure ada mc d .. boleh jer beli .. sebab ko travel dgn kids .. nanti berat barang .. nak handle dorg lagi .. pampers pakai yg pull-up pants jer .. senang .. jgn lupa standby ubt demam .. mana tau cuaca kt sana panas ..

Ami berkata...

hehe diana,k ila support homemade food,tue berusaha bawak beras tue.swimming suit anak2 jgn lupe kak hehehe.camera make sure batt full

Has berkata...

best tu..sabah la satu2 negeri yg belum jejak kaki ;)

littlehumblelynn berkata...

Kalo aku-wet tissue,sanitizer adalah wajib.toiletteries bwk yg sumer blh pki,ubt2 mmg wajib,bab susu beli yg kecik comel tuh jer.bj mmg kena bwk lbh,tuala kecik.

Mmg pening bab packing2 nih,apapon all d best ok.

maya amir berkata...

sama mcm has.. sabah jek yg belum pegi..bile lah nak pegi tu.. eh, kakak ko kat labuan ye beb.. bestnye, eh baru aku teringat, kawan aku pun ade sorang dok labuan, ikut hsbnd keje sana.. enjoy to the fullest beb!:)

DaZzlingLilLy berkata...

mesti tgh membilang hari jer ni kan..air kotak semua tu blh bawak ker?..kang kena buang plak b4 boarding...

mummY daniSha berkata...

wahhh syiokknye..semoga anak2 behave yer...ayah x ada tu huhuhu...x pernah lg bawak cha cha tanpa ayah die....takut x tercontrol heheeee

Lily@MamaZaraZareef berkata...

beshnya tinggal seminggu eh nak pegi..hope sume planning berjalan lancar k!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^