Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Sabtu, 6 Oktober 2012

Wanita Hamil Patut Tahu Kebaikan Memakan Kurma

Assalamu'alaikum,

Aku nak kongsikan beberapa khasiat kurma yang wanita hamil patut macam ni patut tahu & amalkan dalam diet seharian :

1. Membiasakan makan kurma ketika hamil membantu menguatkan otot-otot rahim, membantu memudahkan proses kelahiran.

2. Kurma mempunyai sumber tenaga yang mengandungi gula berunsur buahan dengan kadar yang tinggi.


3. Vitamin A yang ada pada kurma boleh membantu menyembuhkan penyakit cepat rabun pada mata.


4.Kurma boleh membantu menstabilkan tubuh yang tegang dan emosi yang tidak stabil.

 vitamin B

5. Kandungan Vitamin B pada kurma boleh membantu menguatkan otot-otot pada tubuh.







6. Adakah anda tahu kurma adalah makanan yang boleh membantu alat penghadaman untuk memproses makanan sehingga terhindar dari luka atau tekanan.

7. Kurma menormalkan saluran kencing dan mencuci gerak buah pinggang.

8. Kurma dapat membersihkan hati dari racun atau bakteria dan menenangkan ketegangan saraf.

9.Kurma mengandungi kadar gula normal yang tinggi yang mempermudahkan tubuh menyerap glukosa yang dihasilkan.

10.Kurma dapat menghentikan pendarahan ketika melahirkan.

11.Kurma mudah lunak yang dapat membersihkan usus besar ketika bersalin.
 
 
 
Sudah tahu kebaikan & khasiat memakan kurma? Jom dapatkan di sini pakej kurma & jus kurma untuk bekalan sepanjang tempoh kehamilan anda. Aku pon ada juga & bukan susah pon untuk dijadikan rutin harian setiap hari. Pastikan kurma disimpan di dalam peti ais, buka je peti ais, nampak kurma..ambil & makan..hehehe
 
Lagipon tiada pantang larang lagi yang mengatakan wanita hamil & melahirkan ni tak boleh makan kurma..Setahu aku, ada yang menggalakkan mengambil kurma adalah..so apa tunggu lagi..Dapatkan bekalan anda sekarang!
 
Dapatkan pelbagai makanan sunnah di MKS Gedung Serbanika Online 
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

2 ulasan:

nabila zaremi berkata...

salam kak..memang betol pon kurma bnyk khasiat & kebaikan..saya amalkan mkan kurma..Hb yg rendah dh naik ke paras normal..Alhamdulillah...

Jemput ke blog saya yg baru mengorak langkah...Jangan lupa tinggalkan komen & jd follower ye..Terima Kasih...
http://ryunabiela.blogspot.com/

zailamohamad berkata...

Nabila,

ok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^