Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Sabtu, 6 Oktober 2012

Sabtu Kami

Assalamu'alaikum semua,

Semalam aku rancang untuk ke #Genius Aulad daftar sekolah Husna, pergi ke GM ambil stok barang, beli barang dapur & petangnya ke birthday party rumah kawan Haziq..TAPI...

Betullah kata orang; kita hanya merancang..Allah yang menentukan..seharian aku dok rumah dengan anak-anak dek kerana en suami pergi bekerja..mak #sentap uolsss..Tapi nak wat camno..demi mencari sesuap nasi khan..redho jerlah..so aktiviti masak memasak memenuhkan perut mak buyong & anak-anak jelah hari ni;-

1) makaroni bakar


Lebihan kuah spaghetti aku transformasikan menjadi makaroni bakar..jimat & anak-anak pon suka!

2) roasted lamb & salad


Ni makan malam pula..tapi daging tu perap awal-awal dengan sos bbq Kimballs, sos tiram (sebab tu hitam), mixed herbs & serbuk lada hitam..aku bakar pakai oven buat api atas bawah then tukar api atas sahaja nak bagi kering sedikit..makan dengan salad #perasanmatabiru sekejap:P

Oklah..esok harap-harap dapat settlekan semua benda..Kalau tak..mak #sentap lagi uols:P

Dapatkan pelbagai makanan sunnah di MKS Gedung Serbanika Online 
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

5 ulasan:

zawani yusoff berkata...

Amboi sedapnya mknn kat cni...hihihi

Nurhayati berkata...

wah walaupun dok umah makanan itu sgt menyelerakan. aku pun sentap kalau laki ada hal wiken. kalau gi keje ok lagi tp kalau pegi main golf susah nak reda huarghhhhh padahal dia main golf tu pun sbb keje.

DaZzlingLilLy berkata...

sedapnya lamb..lama tak makan..masak sendiri lg puas hati kan..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

syoklah budak2 maknye pndai n rajin masak..^__^

zailamohamad berkata...

Zawani,

nampak je sedap tu:P

Nurhayati,

biaserlah kan..bosan juga kalau kita je yang kn jg anak:P

Lilly,

memang! boleh makan sampai ke tulang:P

Lily,

tak pandai pon cuma bolehlah sket2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^