Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 22 November 2012

Gambar Makanan Sedap Dari Instagram!

Assalamualaikum,

Tajuk adalah minta dilempang sahaja!! Saje je tulis perkataan sedap, kalau tak tulis sedap gerenti korang tak akan klik tengok..betul tak? betul tak?

Seperti biasa, gambar adalah dari akaun Instagram aku, percayalah..hanya gambar yang comel tapi rasa belum tentu sesedap rupa kerana Instagram ini pandai menipu..gambar biasa-biasa boleh bertukar luar biasa..Eh!


kepingan terakhir daging korban diolah menjadi daging masak lada hitam


Gaya sarapan pagi ala Inggeris di mana omellet telur bersama cendawan & tomato segar dari Cameron Highland. Ditambah pula rasa masam buah strawberry & salad segar yang menyegarkan pagi anda!


Keropok lekor original dari Tumpat, Kelantan; penuh dengan rasa ikan yang segar & enak dimakanbersama keluarga


Lala segar dari Kuala Selangor dimasak bersama sambal cili..Kemanisan & kesegaran lala sungguh terasa sehingga enak dimakan begitu sahaja!


Roasted lamb yang dibakar sempurna & dimakan bersama sayuran segar sungguh menyedapkan!


Lasagna yang buruk rupa tapi sedap hingga menjilat pinggan


Pasta goreng kegemaran anak-anak; boleh juga dibakar diolah semula menjadi pasta bakar bersama taburan keju yang menyelerakan


Kala malas, bakar sahaja roti yang ditabur keju & kepingan sosej. Tambahkan perisa seperi sos cili & mayonis sebagai pelengkap rasa


sayuran segar dari Cameron Highland yang digoreng bersama dengan sos tiram & daging. Sungguh menyelerakan


sup sayur bersama kepingan udang yang sungguh sedap dihirup begitu sahaja!

Ok, sekarang sila lempang aku laju-laju..HAHAHA Pengaruh Masterchef lah ni..kuang kuang kuang..ayat tak bleh blah..Padahal rasa macam hampeh..Ada cerita setiap gambar masakan aku & percayalah..bukannya sedap pon tapi bak kata Ustak Azhar Idrus;



betul tak?? betul tak?? hihihi

Jangan lupa untuk hulurkan sumbangan kita bagi membantu umat Islam di Palestin dengan cara :

taip : PALESTIN 10 / 5 / 3 / 1 (<< NILAI RM )
hantar ke 39111

SUMBANGAN ANDA AMAT DI HARGAI.. SEMOGA ALLAH SWT MEMBALAS KEBAIKAN ANDA. INSYAALLAH.. AMIN..

*** Others :-

sumbangan melalui e-banking :-

Dana Sumbangan & Derma
Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
Bank Muamalat: 12070005133717
RHB Islamic Bank: 21245760004907
Bank Rakyat: 22-080-619592-2
Tabung Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95 

Jangan lupa juga untuk like page kedai-kedai aku di bawah:

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions
 

5 ulasan:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

ayat tu yg buat org lg terliur tu..hehehe..paling x tahan lala tulah. lame dah x makan!! ^__^

kasihredha berkata...

kopok lekor tu menggoda kalbu..
air liur jebok doh ni

Nurhayati berkata...

xde akaun instagram huhuhu

AziE berkata...

Gambar nasi takde?...hehehe....

zailamohamad berkata...

Lily,

Anak-anak zaila pon suka lala ni..berebut ngan dirang je..huhu

Kak Kasihredha,

kalu nak beli, saya ada jual..free delivery ke rumah akak:P

Yati,

createlah satu..ko kan ada iphone..boleh je tu

AziE,

nasi pon nak ambil gambar juga ke? hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^