Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 15 Januari 2013

Memperkenalkan Azzam Haneef Bin Hamdan


Alhamdulillah, anak ke 4 sudah pon diberikan nama..Genap 7 hari kami memberikan nama Azzam Haneef Bin Hamdan. Terima kasih kepada abang ipar Ustaz Mohamad Nasir yang sudi mentahnikkan Azzam & memilih nama buat anak kami. Ikutkan saranan, adalah sunah Nabi menamakan anak satu nama sahaja supaya senang dipanggil tapi biaserlah ibubapa moden zaman sekarang ni nak nama anak gempak-gempak ikut tema ajew:P

Yang penting kewajipan ibubapa adalah memberikan nama yang membawa maksud yang baik-baik kepada anak kita. Bolehlah merujuk buku panduan nama dalam Islam, internet atau lagi bagus terus kepada ustaz-ustazah yang pakar dalam bahasa Arab. Jangan sembarangan aje letak nama anak..Kadang-kadang tersilap eja pon boleh bawa maksud lain dah..Ops, bukan nak tunjuk pandai tapi sekadar berkongsi..

Oklah..nak mandikan Azzam Haneef dulu..tata

Jangan lupa juga untuk like page kedai-kedai aku di bawah:

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

2 ulasan:

CeqGu berkata...

Amboiii nama anak bujang dia sedapnya...apa makna azzam haneef tu

mummY daniSha berkata...

akakkk!!dah bersalin eh..congrat ye kak...take care =)

Iklan Dibawakan Oleh Nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^