Wednesday, May 8, 2013

Angan-Angan Mat Jenin

 Assalamualaikum,

Penat dari balik kampung masih lagi terasa, huhuhu Serious perit (taubat) kalau balik kampung masa cuti macam ni:( Perjalanan balik dari KL-Bachok ambil masa hampir 15 jam, dari pukul 9 malam sampai pukul 1 pagi masih lagi dekat Highway Gombak. En suami pilih balik ikut highway LPT sebab jalan biasa balik ke Klate melalui Gua Musang tu meme jeng sumbak (jem teruk) bak kata orang Klate..Perjalanan balik dari Tumpat-KL pula makan masa 12 jam..Sakit belakang dengan sakit vontot sebab duduk dalam kereta lama macam tu. Thanks pada en suami yang bersengkang mata drive seorang diri..You are truly our hero:)

Bila balik kampung dengan anak-anak + ada pulak baby kecil ni, balik pula naik sang Wiraku gagah perkasa ni memanglah mencabar..Alhamdulillah sangat-sangat sebab masa balik dari KL-Klate perjalanan tengah malam so memang budak-budak tidur aje, perjalanan dari Klate-KL pula haritu hujan & mendung so memang takdelah panas sangat. Anak-anak pon tak buat perangai kecuali si Azzam yang kadang-kadang menangis tak tahu nak apa..huhu

Asal balik kampung mulalah berangan nak kereta yang lagi besar; kata orang kalau anak dah melebihi 3 nak kena beli MPV dah..setuju tak?? Sebabnya kalau balik kampung memang selesa sebab nak muat banyak barang; Meh layan angan-angan Mek Ila ni..dihighlightkan BERANGAN sahaja tau..Kalau ada rezeki, Alhamdulillah..kalau takde, SABAR itu sebahagian daripada imaaaaannnnnn


Honda Odyssey


Hyundai Starex


 Toyota Alphard


Mazda punya MPV (tak tahu nama)

Toyota Estima

Kalau budget kureng buleh pakai MPV Ezora..berbaloi-baloi

Tapi rasanya aku berkenan yang bawah ni kot;-





































































































































































































































































































beli bas je terus senang!!!!! Meh meh tumpang kami kalau takde tiket balik kampom nokssss

HAHAHA Berangan memang best..Nampak gaya tinggal jadi angan-angan Mat Jenin jelah memandangkan PKR kalah..opssssssss

Bye!!



1 comment:

Eliss Mie said...

ayat last tu best :p tu laa, syok kalau kereta murah. bila laa harga kereta nak trn ni, nak beli mpv pulak :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015