Tuesday, September 30, 2014

Jom Order Nasi Arab Untuk Juadah Hari Raya Haji

Assalamualaikum,

Hari raya haji dah dekat. Jom order pes nasi arab segera Al-Bayt untuk dihidangkan pada tetamu. Tengok gambar di bawah pun sudah meleleh air liur:) Nasib baik tak puasa!


Gambar kiriman dari pelanggan yang juga pembaca blog. Terima kasih kerana sudi membeli dengan ambo ya.


Yang ini pula gambar dari facebook biras aku iaitu Kak Rah yang berada di Vietnam. Waah antarabangsa gitu :) Bukan apa, pes dalam sekotak nasi arab ni mengandungi beras dan juga rempah. Jadi senang nak bawa jika kita mahu mengembara ke mana-mana. Tapi sudah tentulah ada juga bahan lain yang kena beli sendiri contohnya ayam / kambing, tomato puree, tomato, timun, lemon, daun ketumbar dan juga cili. Tapi tak banyak kan? Nak buat pun senang.

Bagi yang mahu mencuba, boleh PM/ Whats App aku di 012-970 6828

Terima kasih. Nanti nak cerita pasal nasi arab juga tapi macam biasalah tokei ada penyakit M jadi kita makan di luar sahaja :)

2 comments:

monalita mansor said...

apa da tokey...kena beli vitamin R banyak sikit lagi.

Tihara said...

sedapnya nasi arab ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015