Thursday, April 23, 2015

Beli Aircond Dapat Bekas Air, Bagus tak?


Assalamualaikum,

Alhamdulillah syukur pada Allah setelah hampir sebulan berpanas-panas di dalam rumah, akhirnya en suami berbaik hati untuk membelikan kediaman kami penghawa dingin. HAHA Bukan apa, sepanjang berpindah hampir 5 tahun di rumah ini mana ada kami pasang mana-mana penghawa dingin lagi kecuali ada satu penghawa dingin yang ditinggalkan oleh pemilik lama rumah kami. Itupun hanya di dalam bilik tidur kami :) (baik kan pemilik rumah lama kami ni seorang "non muslim" tapi masa kami beli rumah ini semua dilengkapi dengan kabinet dapur, kipas lampu semua ada, sampaikan rel langsir pun mereka bagi).

Ok nak dijadikan cerita pada awal bulan April yang lepas penghawa dingin bilik kami rosak. Al kepuflah sebab agaknya dah lama sangat dan bila pasang pun bukannya sejuk pun bilik tu. HAHA Sudahlah sejak dua menjak ni cuaca panas kan? Jadinya terpaksa lah tidur malam pasang kipas sampai nombor 5 rasa macam nak terbang je semua barang dalam bilik tidur tu :P Bilik anak-anak lagilah kasihan, sampaikan malam-malam si Haziq dan Husna basahkan kepala sebab nak bagi sejuk.

Alhamdulillah rezeki en suami bulan ini dapat duit kutu, jangan ingat orang perempuan aje yang main kutu ya, lelaki pun sama. Jadi, merasa juga tukar dan tambah penghawa dingin di rumah ni. Bukan 1 tapi terus 3. Lagi bertambah-tambah suka bila dapat pula bekas air macam dalam gambar tu, bukan 1 tapi 3 lah sebab percuma bagi setiap penghawa dingin. Alhamdulillah rezeki kan :)

Sehingga berjumpa lagi. Aku pun ada beberapa barang yang nak bagi tawaran ni. Beli pemproses makanan (FOOD PROCESSOR) akan percuma set sudu. HAAAA Macam menarik kan? Nantilah aku buat entri lain. Doakan semoga kerajinan itu akan meninggi setinggi gunung EVEREST :)

Assalamualaikum.

1 comment:

Tihara said...

alhamdulillah, rezki anak-anak sekeluarga.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015