Friday, April 24, 2015

Macamana Nak Goreng Ayam Rasa Macam Ayam KFC

Assalamualaikum,

Semakin sibuk sekarang ini sampai nak update blog sendiri pun tak sempat. Alhamdulillah, ada masa terluang kejap bolehlah kongsikan resepi bagaimana saya memasak ayam goreng yang sedap ala-ala KFC ni. Sekarang ini tak perlu dah ke restoran KFC *fuuh jimat duit en suami* hanya sediakan bahan-bahan di rumah dan buat sendiri sahaja :)

Caranya sudah tentulah dengan menggunakan periuk ajaib noxxa kesayanganku. Ayam tu aku set dalam tekanan tinggi dahulu selama 10 minit untuk melembutkan isi ayam. Selepas itu celup di dalam telur dan tepung goreng ayam jenama Adabi. HAHA Mesti uols nak tahu resepi nya kan? Ada kawan aku gunakan tepung ubi kayu tapi kat rumah ni ada tepung goreng Adabi sahajalah :P

Kemudian goreng dalam periuk ajaib Noxxa juga menggunakan minyak yang sedikit (sebenarnya tak perlu deep fry pun ya) tapi hanya tutup sahaja periuk tu dan balik-balikkan. Hasilnya seperti di bawah ini :



Wallah berebut-rebut anak-anak aku makan terutamanya yang peha ayam tu. Biasalah fefeeling ayam KFC tapi sudha tentu dengan kos yang lebih murah dan tiada GST :)

Sesiapa yang berminat nak beli / join kutu periuk ajaib ni jangan malu-malu untuk PM di 012-970 6828 ya.

Ok bye! Busynya hari ni gara-gara #GCTea lah ni ;)

1 comment:

Kopiolimauice said...

dh makin laris periuk noxxa ni kan..memasing buat entry jimat masa kan..mcm2 bleh masak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015