Monday, February 15, 2016

Harga Pakej Bersalin SALAM Specialist 2016

Assalamualaikum,

Alhamdulillah semalam (03/02/2016) selesai "check-up" untuk kali kedua sejak mendaftarkan diri di SALAM Specialist Hospital. Insya Allah, jika diizinkan Allah, anak ke aku yang ke 6 bakal dilahirkan di sini dan disambut oleh Dr. Siti Mariam. Kiranya masuk kali ke 4 jugalah merasa sentuhan Dr. Siti. Bukan apa, sekarang ini pesakit Dr. Siti memang ramai, ada yang 5 kali bersalin dengan doktor pun ada. Lepas tu, yang bersalin dengan doktor lain kemudian kembali dengan Dr. Siti pun ada. He he Setiapkali berjumpa dengan doktor mesti dia akan bagitahu "entah kenapa lah kebanyakan patient saya yang lama nak juga bersalin dengan saya lagi". Yang pasti setiap orang ada sebabnya masing-masing kan.

Sekarang ini kalau pergi check up tak sah tak menunggu selama 3 ke 5 jam. Kena banyak-banyak bersabarlah kan dan kena pandai curi masa pergi makan dulu, kalau tak mahu menyinga kita depan doktor ;)


Pertama kali check up aku bawa Azzam & Aaliyah bersama-sama, seronok mereka main mainan yang dalam gambar tu. Kalau tak silap, sejak zaman nak beranakkan Azzam lagi mainan dan meja yang sama juga masih ada di situ. Hu hu hu SALAM memang bajet sungguh eh?


Aaliyah sampai naik boring temankan mama. Awal-awal suka lah tapi bila dah lama menunggu mengamuk nak tidur. En suami yang hantar balik ke rumah sambil ambilkan Ashraf di tadika.

Tanpa buang masa, aku kongsikan harga pakej bersalin terkini (2016) di SALAM Specialist. Tapi ini harga yang asas sahaja, belum termasuk cas-cas yang lain. Kalau sebelum ni harga pakej bersalin normal RM1999 sekarang dah naik jadi RM2499 (hu hu hu). Jadi, sebelum pastikan untuk bersalin pastikan ada perancangan kewangan dan budget yang mencukupi ya. Kalau diberikan pilihan, sudah tentulah bersalin swasta lebih selesa tapi ada kelemahannya juga. Apa-apa pun sebelum memilih tempat bersalin, cuba berbincang dulu dengan suami. Tak semestinya bersalin di hospital kerajaan tu teruk ya.

Ok hingga bertemu lagi. Bye!
Normal Delivery

RM 2499.00
The package includes:
• Normal delivery without complication
• Consultation (O&G and Paeds)
• 2 Days 1 Night stay
• Room & Board (single/Double bed)
• Baby immunization
  (BCG, Hepatitis B & Vitamin K)
• Meals


Excluding:
• Induce, Forceps/Vacuum, Epidural
• Complication
• Additional consultation fee RM 200 for delivery between 6.00pm - 8.00pm

Terms and Conditions:
• Deposit of RM 2000 required

Elective Caesarean

RM 6499.00
The package includes:
• Elective caesarean only
• Consultation (O&G and Paeds)
• 3 Days 2 Night stay
• Room & Board (single bed)
• Baby immunization
  (BCG, Hepatitis B & Vitamin K)
• Meals


Excluding:
• Any emergency cases
• Complication

Terms and Conditions:
• Deposit of RM 3000 required 
Optional Procedures
• Epidural

• Forceps Delivery

• Vacuum Delivery

• Induction of Labour
RM 900.00

RM 350.00

RM 500.00

RM 400.00


Call For Appointment Now





























































No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015