Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Sabtu, 27 Jun 2009

Al-Fatihah Untuk Dia..

(pic googled from internet)
Dalam perjalanan g office tadi, patutlah radio asyik dok putar lagu mamat ni..dah sampai kat opis, heboh diorang dok bercerita pasal kematian mamat ni...OOooooOOo..patutlah..rupa2nya king of pop sudah meninggal..guess what, he died as a muslim..Alhamdulillah..dahler hari jumaat..so lucky of him eventho arwah baru memeluk Islam..so let just sedekahkan al fatihah for him..

Tapi betol ker si arwah ni meninggal pasai amik pain killer banyak sangat atau dalam erti kata lain heavy dose of pain killer..nak tahu lagi lanjut, sila baca sendiri kat sini;- www.dailymail.co.uk ya!!!
isy, kalolah betol..sian kat mamat ni ya..bukan aper..dari kecik sampailah ke tua, hidup dia xhabis2 diselubungi misteri & kontroversi..tapi Alhamdulillah pasai arwah memilih agama Islam sebagai agama terakhir..at least he died in Iman..ermm..agak2 macamanalah upacara pengkebumian arwah kan?? ni petikan Zaila amik from http://www.dailymail.co.uk/news/article-1195607/The-King-Pop-dead-Michael-Jackson-passes-away--aged-50--rushed-hospital-coma.html ;-

"The funeral could be one of the biggest in entertainment history, dwarfing those of Elvis Presley and James Brown. Tens of thousands of fans are expected to line the streets during any procession, making Princess Diana's death the closest comparison.

Although no details have been announced, Jermaine Jackson's closing words on announcing his brother's death 'And Allah be with you Michael always', may indicate a Muslim burial.


Jermaine converted to Islam in 1989 and is fervent in his beliefs. Michael is reported to have converted last November
but the singer, raised a Jehovah's Witness, did not speak publicly of his new faith and there have been doubts over the conversion.

Muslims are buried as soon as possible, sometimes within 24 to 48 hours. He would be washed by male relatives and wrapped in a white shroud. Prayers would be led by an imam over an open coffin before burial.


His family may opt for such a ceremony, but they will surely not be able to resist the public's need for a grander and larger memorial."


Aper2 pon..semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atas rohnya & ditempatkan bersama orang2 yang beriman..Amiinnnn...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^