Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Sabtu, 13 Jun 2009

Ameera, FM & Food

Sedikit up date tentang Ameera..hari ni cikgu tempat jagaan call Zaila cakap benda yang naik kat Ameera tu dah start berjangkit kat budak2 yang lain..sehingga petang tadi sudah 3 orang kanak2 yang ditangkap mengalami simpton seperti Ameera..cewah, ayat baca berita tu;p Actually, Zaila pon xtahu aper benda yang naik kat badan Ameera ni (gambar seperti di atas), Zaila terperasan ada tompok2 hitam kat leher (masa tu rambut Ameera panjang so xtahu) until one day bile dia asyik nangis baru kami perasan ader benda ni kat belakang leher dia..masa jumpa Dr. Nora tu, dia bagitau benda tu adalah virus & akan mudah berjangkit bila ianya pecah & air tu terkena tempat lain..so she just gave us ubat sapu, allergy & antibiotic (Ospamox) & inform Zaila suruh habiskan antibiotic ni..rupe2nya, Ameera allergik ngan antibiotic ni..sebab tulah kuar all those rashes semua..so semalam g jumpe Dr. Rita pulak, dia r yang bagitau Ameera tu alergik ngan antibiotik Ospamox ni..so dia just bagi ubat sapu untuk hilangkan rashes kat badan Ameera ni..

Tapi hari ni Zaila noticed benda ni makin bertambah plak..ader tak mummy2 yang pernah alami kejadian macam ni??Zaila risau jugak coz benda ni kan berjangkit so Zaila harap uols dapat share aper2 tips yang dapat membantu Zaila & Ameera ya..
Owh, thanks for those yang amat mengambil berat tentang Ameera..just pray that my little girl will recover soon ya;-)

Sedikit update on my latest collection of FM..hihihihi..mengumumkan...tadaaaaaaaaaaaa......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bobo si kucing belang;-) suke2 jer bagik nama Bobo
dah lekat kat eshbox nampak macam ni;-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kiut kan?? yang ni officemate Zaila yang kasik..thanks Kak Ni..she's also the FM collector..Kak Ni ader bagitau tempat dia beli Bobo the cat ni..nanti ahad ni Zaila ingat nak g carik jugaklah..Kak Ni cakap ader macam2 binatang..comel2 blaker..ermmm..ader saper2 nak kirim;p???

yang ni plak FM Zaila dari Vietnam..tengoklah sudah pecah gara2 Haziq..geram sungguh..gam UHU plak xder..kalo x..raser macam nak bagi lekat balik..huhuhuhu...

Yang ni plak FM dari Nek Rock..actually Zaila ader purchased barang kat kedai Nek..so dapatlah ni..terharu jugak dapat FM ni sebab Zaila beli barang murah2 jer..thanks Nek..nanti bagiklah lagi ya;-)

Dan ni entry makan pula..tadi pergi ambik adik ipar Zaila kat UPM so on da way back tu, sajer singgah Sri Serdang carik burger Pak Ali (am i rite???luper dah nama pakcik tu..najwa..ko kan slalu beli benjo ngan pakcik ni)
Zaila order burger ayam special cheese..hihihihi..hancus angan2 nak diet..since susah nak jumpa burger sesedap ini kan;-

sorry..rupanyer agak comot..tapi rasernyer..marvelleous!!!

tengok r cheese tu..nyam nyam nyam...

Bagi sesapa yang bekas student / warga UPM / penduduk Sri Serdang, sure kenal ngan pakcik ni..haaa..tengoklah anak jantan mak dok tunggu burger dia siap..dah dapat burger bukan makan pon..main jer yang lebih!!

5 ulasan:

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

comei giler fm yg kucing tue ...

ami berkata...

get well soon ameerakulit die sensitive eh kak,ami tak dok baby so tak dok experience la plok,tapi baby besar aka hubby mmg kalu tersalah makan abih naik rashes.

zailamohamad berkata...

Diana, comel kan..ader banyak menatang lain lagi..ni yang Zaila nak p carik lagi ni;-)

Ami, tol tu..orang kulit sensitif nak kn jaga makan sket

Mrs LVoe berkata...

truk yea virus yg kena kat ameera? sorry dear.. this month emosi sha x brp stabil.. byk yg sha missed out

cute fm kucing tu.. yg plg sha suka fm las vegas dr nekrock.. huhuuhuhuhuh

zailamohamad berkata...

Sha, jangan sedey2 lagi..
Ameera dah macam ok sket
ada macam2 binatang lagi & of course fm dr nek yang paling best;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^