Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 5 November 2009

Hobi Baru Saya^_^

Owh, gambar di bawah ini menunjukkan hobi baru dua beranak ni..Zaila baru je belikan pensil warna untuk Haziq (hingga saat ini, semua pensil warna itu sudah hilang..haduisshhh!!)..Konon nak asah bakat terpendam seni Haziq..Last2, bapak dia yang beria menunjukkan bakat terendam terpendam yang ada dalam diri tu;P

Tapi nak cerita hobi baru Zaila..Laaaani, Zaila suka godek2 software photoscape yang dah lama Zaila install dalam lappy, cuma tak pernah guna..sekali sekala aje Zaila buka untuk edit gambar..Nasib baik haritu Zaila tanya Has macamana nak buat watermark kat gambar..ya, saya tahu saya yang mengintroducekan photoscape ni, tapi last2 saya yang tanya balik kat Has..aper daaaa;)
Tak kisahlah kan (ayat cover malu)..janji kita sama2 berkongsi teknologi yang hebat ini!! wah, serious skema ayat saya~~sejak bila pula guna kata ganti diri pertama ni??~~
Macam2 yang kita boleh buat dengan photoscape ni, contohnya dengan menambahkan kotak buah fikiran ke dalam gambar..Pasni bolehlah saya bergosip terus dalam gambar ya!!

Kemudian kita boleh menambah apa sahaja simbol ke dalam gambar..ada pelbagai pilihan yang boleh dipilih..senang kan??

Selain itu kita boleh menambah / mengurangkan contrast gambar, bloom, backlight & macam2 lagi..Kawan2 bolehlah mencubanya dengan sendiri ya;)

Ops, pada mereka yang dah terror menggunakan aplikasi ini, kasiklah peluang untuk Zaila feeling2 terror juga;P

7 ulasan:

CT NORAMIZA berkata...

kekeeke...akak dah cuba kat gambar baju yg akak jual pada mrs bubu tu :) x caya g tengok

Lady of Leisure berkata...

hihihi.. lady ni tak berapa pandai bab2 ni... yg zaila ajar cara edit gambo haritu pun lady baru tau hihi..

zailamohamad berkata...

Kak CT..waaaaahhh dah terer ya;)

honeylanz berkata...

has br tau wat water mark..yg lain blom explore lg ;)

zailamohamad berkata...

Lady, takpe belajar slow2..Zaila pon tak tahu mana..tapi mana yang Zaila tahu, Zaila nak share ngan kawan2;)

Has, takpe..nanti explore..ntah2 pasni Has lagi terer dr Zaila;p

N A N I E berkata...

Comelnya Haziq :)

zailamohamad berkata...

Nanie, macam mama dia ke??;P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^