Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 27 Mei 2010

Sambungan Cerita Yang Tergantung

* Anak-anak dah tidur, mari sambung merapu bercerita:)) *

Actually petang Khamis yang lepas, Zaila sempat menziarahi arwah adik kawan Zaila yang berada di Hospital Sungai Buloh (arwah merupakan mahasiswi di Universiti Selangor). Alhamdulillah, walaupun tidak pernah ke sana tapi Zaila tiba 15 minit sebelum waktu melawat tamat. Al-fatihah sekali lagi buat arwah..

Balik je dari Hospital, Zaila terus ambil anak-anak..Masa tu dah perasan yang nafas Haziq macam tercungap-cungap & Ameera juga batuk-batuk. So kami terus ke klinik & seperti yang dijangkakan, Haziq got his athma attack again. Last time he got when hubby is in Tukmenistan. Actually masa tu pon doktor dah arahkan Haziq admitted tapi masa tu susah sangat-sangat coz Zaila kesorangan & Ameera pula jenis tak boleh ngam dengan orang lain. So Zaila just berikan ubat & inhaler je..but this time, Zaila tak nak ambil risiko lagi so lepas je ambil nebulizer di klinik tersebut, kami ke hospital pula.

That night around 10 pm we reach KPJ Selangor (yang kat Seksyen 20 tu) but sadly semua wad penuh * they always like this tau, even masa Zaila g last month pon, wad penuh & Zaila kena tunggu berjam-jam sampai naik bosan & balik rumah * so bila dah penat & malas nak pergi jauh-jauh, we just head to the nearest hospital somewhere around there juga which is SALAM Specialist. Seb baiklah anak-anak Zaila semua ada insuran so dengan senang hatinya mama & papa diorang masukkan ke private hospital..hehehee..Kalau insuran tak cover, jangan haraplah!!

But unfortunately Salam wasn't one of the panel hospital listed by insurance company so we have to pay using our money first before we can claim back later..* melayang duit malam tu * ~laalaalaaa;(

Tapi takperlah..at least we can claim our money back cuma lambat sedikit aje..hehehee..For those yang belum daftarkan insuran kepada anak-anak, i'm highly recommended you to do so..Kompeni yang Zaila keje ni tak cover perubatan anak-anak * sedih bukan * so terpaksalah kami cari alternatif lain in case anak sakit kami boleh dapatkan perubatan secara percuma * well of courselah we have to pay some amount every month kan but bila anak dah besar diorang boleh keluarkan pula duit tu *

Owh sambung esok pula tentang macamana Haziq mendapat rawatan sepanjang berada di SALAM..by the way, kalau nak daftarkan insuran tu..pastikan ejen insuran yang kita ambil insuran dengannya betul-betul kita kenal & reachable..I want to introduce my agent which is from BSN-Prudential & yes i'm satisfied with his service* bukan sesetengah ejen insuran tu, bila kita perlukan dia..dia tak jawab call lah, dia suruh kita pergi sendiri & claim sendirilah..macam-macam alasan untuk dapatkan claim * tapi with Uncle Ghani, everything was in tip top condition & he even came to visit Haziq during our "holiday" in SALAM;)

by the way, this is his contact nombor;-

En. Ghani - 019.2137660 * just mention our name ~ Mr Hamdan & Zaila ~

Cepat-cepat contact En. Ghani untuk mendapatkan penerangan lebih lanjut * free advertorial tau *

5 ulasan:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

alamak aidil masih belum ada insurans lg ... kena regs cpt nieh

mrs shaifull berkata...

zaila, bila kita sihat, mmg kita x pk semua benda2 ni, tp bila sakit, baru dan2 tu teringat nak ada insurance bagai kan, insurance dah ada, tp utk anak blm, so blhlah contact uncle ni nnt :) thanks

fabulous.farah berkata...

huhuhu..ok lah semua dah ok..farah pon xsure comp husband cover ke x insurance anak

Lady of Leisure berkata...

thanks for sharing zaila.. penting untuk ada insurans yg bagus kan..

Tihara berkata...

insurans memang bagus..tambah lg insurans kesihatan..kalau life insurans tak cover bil hospital

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^