Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 9 Jun 2011

Barang Mahal Tak Semestinya Elok!!

Mahal ni actually very subjective kan?? Ada orang RM10 dah rasa mahal, RM100 pun mahal, RM1000 lagilah mahal & so on. Tapi nak kena ada banyak pilihan baru boleh bezakan mana satu yang mahal mana satu yang murah kan??

Haritu Zaila belilah botol susu jenama Avent ni. Memang dah lama nak pakai since orang dok cakap eloklah, apalah..My SIL tu siap cakap kalau dah pakai ni takyah nak tukar-tukar botol susu anak-anak dah..Pakailah sampai lunyai *barang baik kan* So teringinlah nak mencuba memandangkan kami ni suka tukar botol susu anak-anak setiap 3 bulan sekali. Nak-nak sekarang ni tengah famous botol susu yang free BPA kan..so haruslah mek beli demi anak-anak terchenta kam..Selalunya beli jenama Pureen je yang jauh lebih murah dari jenama ni!!

Tapi kan..Bukan nak nafikan botol susu ni bagus, tapi sangatlah mek sakit hati bila nak cepat-cepat buat susu untuk anak jantan mek, mulalah tutup (eh betul ke tutup? ke pulas? ke apa hah?) Kalau tak masukkan kepala (alah yang kat atas tu) elok-elok, boleh susu mengalir keluar..Jenuhlah nak buka balik buat betul-betul..Dahler anak jantan tu cepat merajuk..Huhuhu..Kalau botol susu Pureen tu, pulas je ketat-ketat then bagi kat anak, terus senyap;D Ke botol yang Zaila beli ni ada defect ah?? Isy, isy, isy..ntahlah labu..


ada jenama lain yang lebih ok tak?? cer rekemen gaksss


Ni ser lagi, pasal compact powder..actually Vita-Mineral Powder Makeup dari Estee Lauder. Actually favourite brand juga ni sebab so far Zaila memang puas hati bila pakai cuma secara terus terangnya mek tak sukalah benda alah yang kat dalam casing bedak ni;-


luaran memang perfecto!!

tengoklah kat dalamnya..alahai berus gini yang dibagi..confirmlah pakai setahun pun tak habis-habis kan??


So terpaksalah Zaila amik span muka (eh ape ke nama benda tu..isy, banyak tol yang aku xtahu) dari bedak Maybelline buat tepek kat muka. Hehehe


Itu je nak cerita..Pendek kata, tak semua barang yang mahal ni elok!! Eh betul ke?? Kalau salah sila perbetulkan;)






7 ulasan:

maya amir berkata...

zaila...aku paham noks..1st tu penutup botol lps tu 2nd tu span yg utk sapu kt muka tu kn..kekeke..xpe jnji aku phm citer..aku pkai avent utk airell dulu tp mmg kdg2 ada mslh tu..kene pulas betul2 masuk dienye line..bbsitter aku slalu fail..hehe..:)

Coffee Mama berkata...

Hi Zaila, singgah sini from blog YatieChomeyl :-)
I pun guna botol avent and memang mengalami masalah yg sama (susu mengalir keluar bila goncang)...

p/s: I tukar botol 4-5 bln sekali

Sumijelly berkata...

omak air..ada ker pakai berus tu nak buat pakai bedak...hahahaha

pakai span la baru best...

lama tak pakai bedak muka la...hehehe

Sumijelly.com

Nurhayati berkata...

avent memang camtu.
kalau kita tak proper tutup mmg keluar la susu tu.
aku biasa kena kalau kelam kabut hihi
tapi tetap setia ngan avent jua,
walaupun tension haha

CeqGu berkata...

hurm...saya pun teringin nak beli botol susu avent...jiran penah gak ngadu pasal masalah yg sama dengan zalia..tu yg sekrg ni teragak2 nak beli ke tak...pi kedai selalu gak la duk tgk avent ni..tapi akhirnya beli brand pureen je hehe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

tak pernah lagi beli avent or lain2 botol free bpa yg mahal2 ni..dok asyik ulang2 beli pureen or anakku jek..simple + much cheaper..ehehehhe

S-N-B berkata...

Jemput join contest untuk cloth diapers di http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^