Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 25 Julai 2011

Mencari Tiles Di Ceramic World

Semalam kontraktor aku bawa p Ceramic World untuk cuci mata pilihkan corak tiles untuk ruang porch rumah kami yang sekangkang kera ni. Ingatkan nak pergi kedai biasa-biasa aje, sekali..hambik koooo..terus ke pusat jualan tiles terus. Ceramic World ni letaknya dekat area Bandar Puteri Klang. Memula tu aku ingatkan kalau dah ke sini haruslah beli nerlori-lori kan tapi kontraktor aku tu cakap, tak payah pun..nak beli sekeping dua pon boleh..Ada ke orang beli sekeping je tiles nak tepek kat rumah?? Hehehe



nilah pemandangan dari luar



ni kat lobi, haruslah semua tiles kan..dari jenama White Horse semuanya ni;)



Lepas tu aku masuklah tengok-tengok..kat sini tak boleh bawa kamera so curi-curi snap sebab nak kasi korang tengoklah


macam-macam jenis tiles




Layan jelah gambar-gambar yang aku sempat curisnap ya;-


ada macam-macam pattern, naik rambang bijik mata;P

sukanya toilet macam ni


antara pilihan tiles untuk kawasan porch rumah aku




kalau tak silap aku jenis ni harga dalam RM6++ sekeping



ni kaler dark grey, cantik tak combination 2 tu??



ada macam simbol Nazi tak??hehehe



ada macam-macam jenis tiles kat sini & kebanyakan yang datang beli kat sini semuanya kontraktor & Interior Designer je..Haisy..napelah aku xamik course ni kat U dulu;P





corak yang biasa




Pastu ada showroom juga, memang cantik r semua design yang ada..Fulus je tak berapa nak ada;P


contoh ruang makan



ruang tamu



cantik bunga tu



kabinet dapur





ruang menonton



wall display unit, cantik!!



bar section



toilet yang cantik



terketar-ketar aku ambil gambar..hahahaha



dapur juga



hehehe



bath tub



i love tulip *tetiba*




Pening kepala juga kan nak memilih design, ditambah pula bila tengok bermacam-macam pattern & harga..Kalau suka yang ni, harga pula tak mengizinkan, kalau harga dah ok, design pula ketinggalan zaman;P




Ikutkan hati aku malas nak fikir, aku dah serah bulat-bulat pada kontraktor aku..Semalam aku just tunjuk-tunjuk je *cewah, lagak macam mem besar* pastu nanti kontraktor aku akan beli & pasang. Katanya nak siapkan sebelum puasa..Harap-harapnya cepatlah, sebab dah naik malas dah nak fikir & tak tahan sebab serabut dengan barang-barang keje diorang yang bertimbun-timbun kat depan rumah..




Apa-apa pun, kita tengoklah final result nanti..caca marba jadiknya..sebab tulah ramai orang suka upah ID untuk tolong designkan pasai tak nak pening kepala kan..

3 ulasan:

littlehumblelynn berkata...

zaila

x sabar tgk finishingnya nanti..mmg tgh nak wat jugak ni.,.tuh yg dok survey berapa ribu-riban habis tuh...

kasihredha berkata...

akak pernah ke sini sekali...tp dah lama dah.
Rambang mata dibuatnya :)

home renovation berkata...

Kontraktor ubahsuai rumah di kawasan kajang, bangi, cheras, serdang hubungi 0182233854 khaidir

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^