Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 25 Oktober 2011

Mari Mengenal Negara~Uzbekistan

Haritu Mari Mengenal Negara Turkmenistan kan?? Kebetulan en suami da meeting di sana. Haaaa kali ni mari kita mengenal negara Uzbekistan pula..Adik beradik Turkmenistan lah tu:P
Terjawablah soalan negara mana en suami nak pergi kan?? Macam biaserlah en suami ada urusan kerja di negara ni..Pergi pun tak lama & memang untuk meeting semata..Takde pon masa nak jenjalan ke apa..Herm, taklehlah nak mengharapkan apa-apa buah tangan kan;( En suami akan ke Tushkent iaitu ibu negara Uzbekistan ni
Uzbekistan ni adalah negara bekas jajahan Soviet. Negara ni adalah negara Islam sama juga dengan Turkmenistan. Tapi kat sana, eventho negara Islam tapi selamber je diorang minum arak & bela anjing *kata en suami yang pernah berada di Turkmenistan selama 2 mingu* Tapi tulah, mazhab lain-lain kan..Janji negara Islam so pasal makan dah tak risau:P
Uzbek ni terkenal juga dengan keunikan senibina..Cantik juga masjid-masjid yang dibina di sana. Sumber sini
Kesian en suami, mesti tak dapat jenjalan menghayati keindahan senibina masjid kat situ..Yerlah, kata g kerja..bukannya jalan-jalan:P

ni mungkin suasana bila musim sejuk kan..Suhu kat bandar Tashkent sekarang mungkin dalam 21~7 degree Celcius..tu yang beria cari baju sejuk segala tu..
Cantiknya pinggan-pinggan ni kan?? Kalaulah en suami sempat jalan-jalan, mahu je aku paksa suruh dia belikan pinggan tembikar macam ni buat ole-ole dari sana:P
Patung macam ni pon comel juga..Tapi kalau benda macam ni kena hati-hati sket sebab anak-anak aku ni bukan jenis reti sayangkan barang..Kang diorang buat main then pecah T____T" *owh jauh berangan*
Masa en suami ke Turkmenistan dulu, adalah juga dia belikan kacang-kacang..Kat sana diorang banyak jual kekacang macam pistachio, kismis, buah tim, aprikot kering..Tapi kat sana diorang kan jual open air (kawasan terbuka) gitu & kat sana cuaca kering & dingin so balik Malaysia semua dah lemau T__T"

Owh, jangan bawak balik si dia sudahlah:P (artis Uzbek, cantik kan??) tapi kalau bawa badi orang Uzbek boleh *ehem ehem manalah tahu dapat anak iras-iras orang Uzbek ka* LOL

Oklah, itu sahaja..Moga en suami belilah apa-apa untuk aku nanti..Tak dapat handbag *eh hover* dapat fridge magnet pon ok dah:P

2 ulasan:

littlehumblelynn berkata...

zaila

entry utk hubby baca kah>

hehehe...

spy hubby paham maksud tersirat itu..hehee

Awek Sakti yang Chumel..... berkata...

HUHUHUHU seronok baca blog nie.. hubby sy baru nak gi obsea... so sy yang banyak wat research berbanding dia... dia akan Turkmenistan huhuhu anyway thanks 4 the info

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^