Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 11 Oktober 2011

Saya Sudah 6 Bulan Dah!!

Assalamualaikum semua, lama dah Ashraf tak menyelit kat blog mama kan?? Ituler mama, asek-asek dok cerita pasal Ikea, Ikea..mentang-mentanglah kalau cerita fasal Ikea, ramai masuk baca blog mama..Sampai dah jadik macam blog hiasan dalaman dah kan blog mama tu..Lupa dah nak selit muka Ashraf yang comel ni:P

So hari ni mama bagi peluang Ashraf nak stori mori kat blog mama ni..Maklumler, mama dah fenat dah..dia suh Ashraf boboi take hover pulak..Kalau untie-untie comel semua nak tahu, Ashraf dah masuk 6 bulan dah..haritu mama bawa g jumpa Dr. Nora timbang Ashraf dah 7.8kg dah..patutlah mama asyik ngadu Shreraf boboi berat pon..Hehehehe..Pastu kan haritu Ashraf kena cucuk kat montot ni..Nanges r juga kejap pastu bila mama tepuk-tepuk puji Ashraf hensem, terus tak sakit dah;-)

Naseb baiklah lepas kena cucuk tu Ashraf tak demam cuma kadang-kadang tu Ashraf batuk..Keshian Ashraf kan?? Tapi sesekali je Ashraf batuk, kalau tak batuk..Ashraf happy jeeeeeeeeee..

Photobucket

Mama cakap anak-anak kawan mama yang sebaya ngan Ashraf semua dah pandai duduk ngan berdiri dah..Mama dok rishau sebab Ashraf kalau balik rumah je tak nak belajar bergerak..tahu nak nanges minta mama pegang je..Hehehe biaserlah kan, Ashraf kan anak bongsu, kenalah manja sket kan untie?? Aperlah mama ni..shuka banding-banding Ashraf ngan orang lain..bila tiba masanya Ashraf pandai r..Haaaa..masa tu mama mesti pening kepala sebab Ashraf nak tolong mama sepahkan kemas rumah..Ashraf dah aim dah banyak tempat yang Ashraf boleh main..Hehehehe

Tapi mama cakap, Ashraf special sket tak macam abang Haziq & Kakak Husna sebab Ashraf tak duduk dalam walker..Abang Haziq dulu 5 bulan mama dah masukkan dalam walker, sama juga ngan kakak HUsna..Herm, Ashraf pon tak tahu kenapa mama kedekut tak nak belikan walker baru untuk Ashraf..Kalau ada walker baru, best juga jalan-jalan pushing ruang tamu mama yang kecil ni.

Photobucket

Mama cakap, Ashraf special juga sebab tak tidur buai..yerlah, Ashraf tahu mama malas nak pasang buaian abang Haziq dulu..kalau mama ajar Ashraf tidur buai, konpem nak tidur nanti Ashraf ngamuk kan..fasal tulah mama tak nak ajar..Senang balik kampung takyah bawak balik buai segala..Faham-fahamlah kereta papa yang besar tu..konfem takde ruang nak selitkan buai Ashraf so pandai mama yaaa..awal-awal lagi tak bagi Ashraf feeling-feeling tidur berayun:P

Photobucket

Sekarang ni mama dah ajar Ashraf makan makanan pejal dah..Kadang-kadang makan biskut Milna tu, kadang-kadang makan nestum beras & soya, kadang-kadang makan bubur nasi yang tawar tu tapi Ashraf rasa makanan yang mama makan juga best..Sebab tu kadang-kadang mama kunyah-kunyah suap kat Ashraf..Emmmmmm..manisssssss;-)

Oklah..Ashraf nak tidur dah ni..mama dari tadi lagi dok tepuk belakang Ashraf suh tidur..Aaaaarghhhhhh beshhh..rasa macam retail theraphy gituuuuu..oklah untie-untie chomel..shee u next time..daaaaaaaaa...

kisss & hugsssss

Ashraf Hariz Hamdan

2 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

pandai mama ashraf story bg pihak ashraf..hehe.... neway..comel ashraf.. kejap je dah besar kan

Ami berkata...

comel nye sheraf muaah muaahh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^