Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 9 Januari 2012

Manfaatkan Ruang Bawah Tangga

Ingat tak dulu aku pernah buat entri "Manfaatkan Ruang Bawah Tangga" & kali ni aku nak share cara aku manfaatkan ruang bawah tangga rumah aku..Memandangkan kami masih belum ada budget untuk menjadikan ruang bawah tangga sebagai stor, so aku decide untuk pasangkan lampu di situ & jadikan ruang bawah tangga yang sempit sebagai ruang aktiviti anak-anak aku..Bukannya gempak sangat pun..aku just sediakan meja & kerusi sebagai tempat anak-anak untuk membuat kerja rumah & bermain *walau untuk sekejap sebab lepas tu dah bukan bermain tapi menyepahkan rumah!!!*



buku-buku bacaan Haziq & HUsna (sekarang ni buku transformer tu dah lerai satu persatu dah pon)



beg sekolah Haziq pun letak kat sini..senang nak monitor dia buat kerja sekolah;P



kat belakang tu ada rak LERBERG shelf (RM69) dari IKEA untuk simpan segala file & barang-barang lain


so beginilah cara aku manfaatkan ruang bawah tangga rumah aku;-)

ok, bye!!

4 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

hmmm.ok la mcm ni... boleh letak mainan skali kat sini... membaca sambil bermain

FaRah Baharom berkata...

kemas n simple je. i like. kalau anak buat sepah pun setempat aje. :)

Prettywrite berkata...

gunakan ruang sebaiknya..:)
bawah tangga pun no hal janji pandai guna ruang..
cayalah kak..

Tihara berkata...

wahh, byk dah brg2 ikea dia..cumel :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^