Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 1 Februari 2012

Dengan Tefal, Semuanya Senang!

Assalamualaikum semua!!

Saje nak kongsi pengalaman ahkak yang merupakan seorang pelanggan yang berpuas hati dengan kuali Tefal..Seriously memudahkan kerja-kerja memasakku..Baik nak grilled, stimmed, boiled..semua mak bantai pakai Tefal ajork..cuma goreng-goreng tak suka sangat sebab cepat hangitsss (lagipon jarang oreng pakai buat goreng ikan kan)
Aku beli di Pengkalan Kubur sahaja..Haritu masa balik kampung, seb baik iman masih kuat di dada..kalau tak...macam nak beli lagi yang periuk pula..ting!!! bonus raya tahun ni aku beli:P

Aku beli yang saiz agak besar juga haritu..senang nak buat lempeng:P



Kalau pakai kuali non-stick ni, make sure pakai sudip yang plastik / kayu..jangan pakai yang besi..nanti tercalar pula lapisan dia..Kalau nak basuh pon, kena hati-hati..janganlah pakai berus dawai buat sagat kotoran yang melekat..Tapi so far, kuali ni tak pernah melekat apa-apa pon..aku bakar ikan ke daging ke hangit ke tak pernah lagi mengecewakan aku..



Lepas ni nak tambah koleksi lah..korang cubalah beli..Kalau nak kirim kat aku pon boleh..nanti aku ambil order yaaa:P

Percaya tak semua menu orang diet aku masak pakai kuali Tefal ni..tak percaya??

4 ulasan:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

beshnye ada tefal..tak terbeli2 lagi nih..huhuhu

DaZzlingLilLy berkata...

penah tgk tefal kat tesco..mak datuk mahal...tapi sis lina cakap kt lgkw murah..pasni aku nak usha2 kat sana plak..

zailamohamad berkata...

Lily,

silalah beli yaaaa

Lilly,

a'a..mahail juga tp kualiti ok takpa berbaloi beli:)

arm Latiff berkata...

Sy baru beli tapi baru perasan kat belakang tulis made in china.beli di pasaraya giant.adakah tefal ni dikilangkan di cina atau sy punya ni tiruan.tolong jawab tak tau nak tanya sape.dan sy takut guna tiruan sbb sdg merancang utk hamil.dan pfoa mjejaskan kesuburan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^