Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 12 Disember 2012

Harga Pakej Bersalin Di SALAM Specialist Hospital Shah Alam

 Assalamualaikum,

Hari isni lepas aku ke SALAM Specialist Hospital lagi untuk check up. Minggu ni dah masuk 35 minggu & akan bermulalah rutin check up setiap minggu. Lama juga ambil masa hari tu memandangkan gynae yang selalu aku jumpa tu sedang bercuti & PA dia pon ikut cuti sekali. Selalunya dalam sejam dah siap tapi haritu dari pukul 2.30 petang samapi pukul 4.30 petang pon masih ada di situ:(

Sudahlah anak-anak ikut sekali..Nasib baiklah ada mainan kat situ so takderlah diorang ni mati kutu menunggu giliran macam mama dia ni T___T

Tapi kat situ suara anak-anak akulah yang paling kuat sekali..haisyyyy bikin malu sama kompeni sajork, sekejap main elok-elok sekejap bergaduh..aduh! Macam nilah mereka di rumah begitulah juga kat luar rumah..


Ashraf yang konker mainan sorang-sorang..sudahlah pandai dah nak bergaduh dengan budak lain..isy bahayalah ini budak..too much of Ultraman not goodlah for him:P


Terbalik nak oi..orang panjat ikut tangga dia p panjat ikut slide..isy isy isy..anak sapelah ni??


Next check up aku kena pergi lagi 17hb ni pula..Setakat ni Alhamdulillah baby sihat. Berat baby sekarang adalah 2kg sahaja. Doktor tanya memang anak-anak yang lain pon masa keluar kecil ke? Ikutkan iya sebab Haziq dulu lahir berat 2.72kg, Husna 3.3kg & Ashraf 2.3kg je..Tapi Ashraf ni special case sket sebab kena induce once dah cukup bulan memandangkan keadaan air ketuban & dia yang makin mengecil..Alhamdulillah sekarang ni dah besar tak kecil-kecil dah:P

Paras air ketuban & kesihatan aku pon Alhamdulillah baik berbanding semasa mengandungkan Ashraf dulu. Harapan aku semoga dipermudahkan proses bersalin & janganlah ada apa-apa komplikasi lain..Berdebar-debar juga setiapkali nak bersalin walaupon orang cakap ini dah anak ke 4 dah banyak pengalaman! Jangan cakap macam tu..setiap anak pengalaman berbeza-beza & paling takut kos bersalin yang makin meningkat..huhuhu Jangankan hospital swasta, hospital kerajaan pun sama!!

Tadi buka website SALAM Specialist Hospital untuk survey pakej bersalin..tanjat boboi bila melihatkan harga pakej sudah naik..Rasanya tahun lepas pakej bersalin normal adalah RM1500 sahaja tapi tahun ni sudah cecah RM1999. Jangan tertipu dengan harga yang diletak, itu belum dicampur kos ubat, alat, cukai segala..Tahun lepas walaupon pakej bersalin RM1500 tapi last-last kena bayar RM2300 juga jumlah kesemuanya..Biaserlah tu, hidden cost..Nasib baik tahun lepas kompeni tempat aku kerja bayar juga kos bersalin sebanyak RM1500..Bersalin kali ni tak tahulah sape yang nak sponsorkan..huhuhu

Pada yang sedang mencari maklumat pakej bersalin di SALAM Specialist Hospital, boleh klik sini (Harga Pakej Bersalin). SALAM Specialist Hospital ni takderlah besar sangat jika nak dibandingkan dengan DEMC, Columbia Asia atau KPJ Shah Alam tu..Kira kos bersalin pon masih terendah jika dibandingkan dengan hospital yang lain..Lagi terkenal hospital swasta tu lagi mahal kos dikenakan, setuju tak? Tepuk dada tanya duit dalam poket..Agaknya sebab itulah orang di bandar ni anak tak ramai kan?? :P

Kos untuk monthly check up di SALAM Specialist Hospital (pada tahun 2012) ni kalau jumpa gynae+scan+ubat kenalah dalam RM150++ tapi kalau jumpa gynae+scan sahaja dalam RM65..Setiap tahun pon kos makin meningkat..gaji je meningkat tak padan dengan kos kehidupan sekarang..Eh!

Oklah, doakan semoga dipermudahkan segalanya..Yang penting ibu & anak selamat, bersalin kat mana pon takpe janji selamat!!

Jangan lupa juga untuk like page kedai-kedai aku di bawah:

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

8 ulasan:

~MommyAida~ berkata...

Semoga segalanya dipermudahkan ye akak..makin dekat dah duenya...tapi kos hospital mmg makin mahal pon sekarang..tiap2 tahun confirm naik..huhuhu

CeqGu berkata...

anis doakan segalanya dipermudahkan dan berjalan lancar...aaminnn

kasihredha berkata...

Dulu Akak pun survey nak bersalin Kat mana :)

Nurhayati berkata...

harga kita lihat takkan sama ngan bayar. tu standard hehehe.. memang harga nak bersalin naik sudah. nak murah bersalin kat hspital kerajaan je la.

zailamohamad berkata...

mommyAida,

thanks..same to you juga..semoga selamat melahirkan bb yg comey:)

Ceqgu,

thanks:)

kak Kasihredha,

tuler..kn survey & tgk lokasi jg..kalau jauh sgt susah jg kan

Yati,

spital gomen murah tp siap sedialah dgn layanan mesra dr nurse2 kat sana *sigh*

Tanpa Nama berkata...

hmmm..saya deliver kat salam 2010 and 2011.package normal still rm1999.

zailamohamad berkata...

saya deliver last year dekat Salam juga, total semua RM2300 normal delivery

akuzle ayu berkata...

Hui! Tak merasalah sy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^