Monday, September 16, 2013

JJCM ~ Nasi Arab Hadramawt Palace lah Pula

Assalamualaikum,

Bertemu lagi dalam siri jalan-jalan cari makan. En suami memang penggemar nasi arab, kalau ke luar negara sudah pasti itulah menu yang akan dicuba di setiap negara yang beliau pergi. Baik di Dubai, Turkmenistan, Uzbekistan, Oman mahupun ke negara Asia seperti Thailand, Filipina mahupun Myanmar, sudah pasti menu nasi arab akan dicarinya. Mungkin cara penyediaan mereka berbeza tetapi selalunya rupa dan rasa nasi arab dari setiap negara adalah sama iaitu berlaukkan kambing!

Malam Sabtu yang lepas kami sekali lagi ke Restoran Hadramawt Palace yang terletak berhampiran dengan KLCC. Sanggup meredah hujan semata-mata mahu makan nasi arab yang sedap di tekak kami. Alhamdulillah, malam minggu pelanggan pun tak ramai sekejap sahaja selepas memesan makanan terus dapat makan:)


gambar : google

Rupa-rupanya ada beberapa lagi restoran nasi arab yang bernama Hadramawt di sekitar KLCC. Mula-mula mencari restoran ini sampai sesat kami di sekitar Bukit Bintang. Iyalah! Kami ini orang kampung sesekali masuk bandar pening juga:)

Ini adalah alamat Restoran Hadramawt ini. Lokasi adalah berhadapan dengan Prince Court.

Restoran Hadramawt Palace
No 251, Jalan Bukit Bintang,
55100, Kuala Lumpur

Phone No : 03-2143 3333

Malam itu kami makan lamb madghout 1kg untuk satu famili. Tambah ayam untuk anak-anak tapi rasanya lain kali tidak perlu memandangkan anak-anak semuanya suka makan kambing!


Lamb Madghout 1kg (RM46.00) memang nampak banyak tapi tak sangka pula habis. Haziq aje makan bertambah 3 kali. Adakah faktor hujan yang membuatkan mereka lapar atau kerana memang mewarisi perangai papa yang sukakan nasi arab :)


Ashraf pun makan juga cuma kena rajin suapkan. Kalau nak harapkan dia makan sendiri memang tidaklah sebab banyak bermain dari makan.


Boleh like fanpage mereka di Hadramawt Palace


Restoran ini terdiri dari bangunan 2 tingkat. Yang kat atas ni adalah tingkat atas, ada bilik-bilik macam bilik mesyuarat gitu; sangat sesuai untuk dijadikan majlis peribadi dan bagi mereka yang mahukan "privacy" bolehlah naik ke tingkat atas (dengan syarat mestilah datang lebih dari tiga keluarga) kerana kalau dua orang tak kan nak makan dalam bilik besar kan? Siapa yang pernah menonton telemovie "Cinta Halal" mesti akan ingat scene Fahrin Ahmad tengah makan, haaa lokasinya adalah di sini :)


Pekerja di sini semuanya berbangsa Arab tapi ada juga orang tempatan & juga Indonesia yang menjadi pelayan. Makanan pun boleh order dalam Bahasa Melayu aje jadi tak payah nak susah-susah "spekaing" dengan Pak Arab ini =P


Hiasan dalaman restoran ini biasalah banyak bercirikan Mediterranean punya stail. Ada banyak gambar-gambar tergantung dalam restoran ini.


Yang kat depan en suami ini semuanya pelayan mereka. Bukan pelanggan yaaaaa


Akhir sekali gambar anak dara yang hanya memakai baju tidur sahaja. Asalnya memang nak keluar makan dekat-dekat sahaja tapi entah mengapa malam tu tetiba en suami mengajak makan nasi arab sahaja. Isterinya hanya mengikut sahaja memandangkan ai ni semua pun telan :)

Alhamdulillah, kenyang perut suka hati

Nantikan kemunculan blog baru aku iaitu Jalan-Jalan Cari Makan yang akan memuatkan tempat makan menarik yang pernah aku dan keluarga makan. Alang-alang berblog, biar sampai ada manfaatnya. Insya Allah

Jom beriklan di sini :   SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : http://zailabinimdae.blogspot.com/2013/08/iklankan-produk-servis-di-rangkaian.html

Jom beli buku agama & motivasi di sini : Kedai Buku Online Anda
Jom beli makanan sunnah & kelengkapan solat di sini : Gedung Sunnah Online 
Jom beli kelengkapan parti harijadi pada harga borong di sini : MKS Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini : Akademi Bekerja Di Rumah

Untuk yang berminat mendaftar belajar kelas asas blog & fanpage, hubungi melalui :

Email : zailamohamad@yahoo.com
Sms/whats app : 012-3228651
Facebook : zaila mohamad

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015