Wednesday, December 16, 2015

Menu Terbaru KFC Hot & Cheezy Burger

Assalamualaikum,

Kawan-kawan dah cuba ke menu terbaru dari KFC? Kalau tak silap, namanya KFC Hot & Cheezy. Sebenarnya hari Jumaat lepas dah mengidam nak makan ayam KFC, en suami belikan dan kami makan di rumah aje, sekali hari Sabtu aku dating berdua dengan en suami, dia ajak makan burger KFC. Wallah! Ibarat ibu mengandung mengantuk disorongkan bantal :)

Memang sudah lama tak makan burger KFC, kalau dulu suka makan Zinger burger tapi hari tu saje lah nak cuba menu baru iaitu KFC Hot & Cheezy Burger. Aku memang peminat sesuatu yang berkeju. Jadi merasa lah makan menu baru ini :


Tapi sudah tentulah gambar promosi dalam laman web adalah sangat superb tapi gambar sebenarnya adalah biasa-biasa sahaja ;)


Secara jujurnya memang sedap tapi agak masin (bagi aku). Waaah kenyang sungguh sebab sebelum keluar tu kami dah makan sebenarnya tapi memandangkan bila lagi ada peluang nak dating berdua, jadi sila abaikan aje perut yang penuh tu. Rindunya zaman bercinta dulu (waktu anak takde lagi) Ha ha ha. Masa awal-awal kahwin aku terus ikut en suami pindah ke Pontian, Johor dan mula bekerja di sana. Kalau hujung minggu mulalah keluar berjalan ke Jusco Tebrau takpun Jusco Skudai takpun pergi rumah kakak-kakak opis kami di area Kukup tu. Hermmm kenangan yang indah belaka tu. Dari zaman sewa rumah tingkat 4, takde apa-apa pun yang kami beli di sana melainkan mesin basuh semi-auto, peti sejuk satu pintu dan dapur gas. Semua barang-barang tu dah takde dah pun sebab kami sedekah pada adik ipar dan kawan-kawan. Alhamdulillah, dari zaman susah merasa juga ke zaman lebih senang seperti sekarang. Benarlah, anak ini akan bawa "rezeki" kepada kita. Itu aku akui apabila setiap tahun rezeki kami makin bertambah. Walaupun tidak kaya tapi cukuplah makan pakai anak-anak semua terjaga.

Alhamdulillah.

Nak nangis pula bila teringat kenangan dulu-dulu. Ha ha ha Asalnya nak cerita pasal burger KFC je tapi dah melalot sampai mana-mana. Hermmm emosi mak buyong :P

Oklah, hingga berjumpa lagi. Bye!

1 comment:

eynda said...

Nampak dalam iklan amboiiii banyak kan cheese dia...tak pernah try lagi yg ni... hampir2 nak try hari tu kebetulan kfc tu sesak sangat... cancel dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015