Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 19 Disember 2016

Jalan-Jalan Subang Parade

Assalamualaikum,

Sesi "throwback" gambar lama. Seminggu yang lepas kami ke Subang Parade. Sekarang ini kalau mahu beli apa-apa Mekla lebih suka ke Subang Parade sahaja. Agaknya jiwa "orang tua" sudah meresap ke dalam jiwa. Kalau dulu waktu anak masih 2 orang, bulan 12 kami suka ke Midvalley, One Utama dan paling cikai pun di Sunway Pyramid. Tapi sekarang ni, lebih selesa ke tempat yang tak ramai manusia dan yang penting senang dapat parking, senang ada lif tak payah nak jalan-jalan jauh dan banyak kedai.

Kalau bulan Disember ni seronok tengok dekorasi krismas kan? Jualan akhir tahun pun banyak tapi poket kami je tak berapa nak "banyak" uwangnya..kihkih Tapi adalah rezeki boleh beli kasut baru untuk Mekla (yeay). Itupun beli kat dalam kedai Bata je sesambil beli kasut sekolah anak-anak. Ha ha ha Kalau dulu gigih tau ke sana ke mari pilih mana yang berkenan tapi sekarang ni tengok-tengok cuba-cuba terus beli. Adoi faktor penuaan sungguh T____T"


Kalau ke mana-mana pasti kami jadi perhatian, maklumlah anak-anak ramai berderet kecil-kecil pula tu. Pasti ada lirik mata yang akan tolong kirakan berapa anak-anak kami. Ha ha ha


Susah betul nak ambil gambar anak-anak. Masing-masing ada watak dan karektor tersendiri


Baru perasan anak-anak lelaki semua pakai baju melayu, iyalah kami keluar lepas solat maghrib. Itupun pergi sama-sama solat di surau Al Hijrah berdekatan rumah dan terus keluar ke Subang Parade. Syukur nak dapat parking pun senang kalau ke sini.


Selepas makan malam kami terus balik, kalau keluar dengan anak-anak sudah tentu mereka memilih untuk makan The Chicken Rice Shop, mama nak makan Kenny Rogers pun tak dapat. Hu hu hu

Apa-apa pun syukur dengan rezeki yang ada, sekali sekala kena bawa anak-anak keluar juga. Haih rindunya dengan pokok krismas di KLCC, Midvalley, Gardens dan seangkatan dengannya. Kalau anak-anak dah besar bolehlah pergi cuci-cuci mata tapi buat masa sekarang kita pergi ke tempat yang tak ramai orang dulu. Lokasi Subang Parade ni sebenarnya ada banyak memori di mana Mekla dulu suka join bazar-bazar yang diadakan setiap hujung minggu. Teringat lagi kenangan menjual tudung dan kain ela di sini. Sekarang ini Mekla banyak buat online sahaja memandangkan susah nak keluar tinggalkan anak-anak.

Kawan-kawan pula suka keluar santai-santai ke mana?

Iklan sat :
Sempena tahun baru 2017 Mekla ada buka group kutu untuk gadget moden ni. Maklumlah mesti ramai yang meleleh airliur nak beli secara tunai tapi sampai sekarang tak terbeli-beli kan. Jadi jomlah kita berkutu-kutuan sebabnya sekejap aje alih-alih dah dapat barangnya. Sebarang pertanyaan sila Whats App ke 012-970 6828 ya. Selain dari gadget pressure cooker ni Mekla ada buka juga kutu steamer, noodle maker dan air fryer tau!

Bye!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^