Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 1 Julai 2011

Air Tangan Ibu

Cubaan kedua akhirnya berjaya juga untuk upload gambar masakan terbaru moi;)

Hisy, sejak ada anak kecil ni..memanglah jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarang sangat Zaila masak, nak-nak sekarang ni selalu aje ditinggalkan laki, laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagilah malas nak masak kan..Hujung minggu aje kalau berpeluang masak pon, itupon masak menu yang simple dimple aje sebab malas nak sediakan bahan bagai.

Meh kita lihat apa masakan yang simple sangat tu;-

cendawan masak bersama sos tiram, caranya tumis bawang putih bersama halia & cili merah, kemudian masukkan sos tiram & bancuhan tepung jagung. Kemudian masukkan cendawan tu..Biarkan sampai masak. Hidangkan!!

ikan bawal 3 rasa yang tak cukup bahan. Yang ni tak nak share resepi sebab main campak aje apa yang ada dalam peti ais. Sungguhlah tak cukup bahan tapi memenuhi kriteria juga sebab ada manis dari nenas dalam tin, masam dari buah tomato & pedas dari sos cili!!

Hahaha..Itu sahaja resepinya. Cendawan tu main ratah aje pon sedap!! Eh laparlah pula;P

************************************************************************************



Malam tadi dah banyak kali cuba untuk upload gambar tapi tak dapat..Hermmm..Sambung pagi esoklah!!

1 ulasan:

maya amir berkata...

apesal aku nk komen xleh..huhu...aku nk ckp aku pn slalu guna nanas dlm tin..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^