Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 8 Disember 2011

Deko Krismas~HoHoHo

I love December..Bukan sebab cuti sekolah, bukan sebab YES (year end sale)~ok admit, one of the reasonlah kan:P Tapi aku suka sebab this month will be full of Crismast Decoration..Kalau ke shopping mall yang besar-besar macam Midvalley, Pavillion, KLCC even Jusco pon WAJIB ada!!

Ok, jangan nak salah faham pula kan..bukannya aku nak sambut krismas tapi aku cukup sukakan krismas deko..I guess aku banyak dipengaruhi cerita krismas yang aku tengok masa kecik-kecik (yelah masa tu kan cuti sekolah so kejenya ngadap TV jelah kan) so masa tu mulalah feeling-feeling duduk obersea, ada salji sume then gantung-gantung hiasan kat ranting pokok & even ada stokin to fill up with gifts..Tak ingat sumbat hadiah apa tapi rasanya gula-gula atau batu kot:P Hahahaha..Tinggi imiginasi sungguh!!

Bila dah beranak pinak ni, aku suka bawa anak-anak aku ke shopping mall tengok-tengok dekorasi krismas..Dulu pernah bawa ke Midvalley (refer entri ini & ini) ke Jusco (entri ini~btw tahun ni deko Jusco Bukit Tinggi lawa tapi tak dan nak g ke sana lagi)..Herm, tahun ni masih belum berkesempatan lagi nak menjengah deko krismas..Haisy..en suami busy dengan kerja, aku pon busy ngan kursus & biz, pastu busy ngan kenduri, family gathering..Phewwww..harap-harap sempatlah bawa budak-budak ni kan..*padahal mama diorang yang alwayshover*

Oklah, aku saje je nak kongsi few deko sempena krismas..Memanglah tak sesuai untuk kita orang Islam ni cuma saja-saja suka tengok..mana yang molek bolehlah kita tiru:P


i've always inspired by mat salleh punya deko..bubuh ranting kering kat meja pon nampak cantik!!



jingle-jingle bell, jingle-jingle bell..jingle all the way;)



mat salleh punya susun atur kat atas meja tu cantik kan??



lots of candies;) errr ke bukan eh??


and candles too;)



fresh flowers, fruits..arghhhh love the deco;-)



kenapalah Malaysia takde salji:P



pics credit to Inspirationforhome

Tak sabar rasanya nak bawa budak-budak ni tengok pokok krismas;)


2 ulasan:

littlehumblelynn berkata...

suker pg MV/ KLCC masa krismas..Pavilion pun cantik jugak..boleh ler menembak gambar cantik2 that time..

kasihredha berkata...

akhir tahun
banyak sale

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^