Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 17 April 2012

Mr Handyman aka Mr DIY

 Assalamu'alaikum,

Menurut tafsiran dari Wikipedia;-

"A handyman is a person skilled at a wide range of repairs, typically around the home. These tasks include trade skills, repair work, maintenance work, both interior and exterior, and are sometimes described as "odd jobs", "fix-up tasks", and include light plumbing jobs such as fixing a leaky toilet or light electric jobs such as changing a light fixture"

Well, kalau kat rumah aku ni..i know i can rely on my husband:)

Pada sesiapa yang tak tahu, kami memang pencinta Ikea sebabnya most of the thing kena DIY (do it yourself) so aku takyah susah-susah pening kepala nak upah pasang ke apa sebab aku tahu...ada orang akan berminat study the manual & work on it!!


Bagilah apa pon..dengan syarat kena ada manual..sebab en suami ni memang suka baca manual 
memang tak adventure langsung laki ahkak sorang kan..lenkali bacalah gosip retis ke hape
T_______T"

owh by the way..this is the end product;-



















 


inilah hasil kerastangan en suami buat isterinya:) suka!! suka!! suka!! *lompat bintang*

5 ulasan:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Waa..dpt rak br..bestnye..:-D..kitorang dah lama giler x pi ikea..hubby x minat sgt nk bwk..huhu..

mummY daniSha berkata...

ingatkan nak citer pasal kedai MR DIY heheee

zailamohamad berkata...

Lily,

hehehe..ala rak kecil je..selama ni serabut mata tengok barang2 kat atas KC so belilah rak letak kat situ..senang sket nak buat keje..hehehe

mummy danisha,

hahaha ada ke kedai MR DIY kat Malaysia ni?? hehe

littlehumblelynn berkata...

Zaila,

dulu lohkong buatkn utk aku persis mcm benda alah tuh.guna kayu terpakai.jd jgk.bila pindah x bwk pon ke umah baru.

zailamohamad berkata...

Lilly,

wah! hebatnya laki ko..husben aku kalau ada manual je baru boleh buat..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^