Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 7 Jun 2012

Soon To Be Abang Chik

Assalamu'alaikum,

Hari ni aku cuti sebab taska budak-budak ni tutup..Dapatlah rehat-rehat sambil update blog..Semalam balik lambat, kol 10 malam baru sampai rumah. Gara-gara tender!! That's whylah aku benci buat tender..hehehe

Nak cerita pasal Ashraf Hariz yang dah membesar dengan jayanya..Alhamdulillah..dah nak jadi abang chik dah pon..Abang chik ni panggilan untuk anak ke 3 kan?? kan?? bulan ni genaplah 1 tahun 3 bulan..Masih tak boleh berjalan lagi tapi kalau bab memanjat..haaaaa bagi kat dia..Pandai pulak cari port nak panjat & kacau segala barang mama dia punya!


Senang je nak panjat meja konsol mama ni..mula-mula panjat sofa pastu letakkan bantal pastu panjatlah..kat atas meja tu ada macam-macam..geyam shaya nak main frame gambar, pasu bunga, hiasan yang mama letak..hehehe


Alamak!! kantoi pulak..hehehe Jangan marah ya mama..habishhh semua frame gambar Abang Chik jatuhkan T_____T'


budak comoit, peluh-peluh bau masham..sesungguhnya menjadi kesayangan mama & papa..Haisyyy keshian..kecik-kecik dah kena berdikari dah!


setakat ni ada 4 batang gigi jew..2 atas 2 bawah..sebelah besar sebelah kecik..chuuumeeel


Aktiviti di waktu lapang adalah mengetuk botol-botol kosong atas lantai..Shaper suruh mama tak buang botol-botol lama..kang abang chik dah main;)


playground abang chik adalah bawah meja..suka sangat main bawah meja sebab boleh raba kaki mama
T______T'


pantang terlepas pandang..ada shahaja yang dikerjakan..habis sekotak tisu mama ditarik keluar...

Ashraf...Ashraf..soon to be abang chik sudah..cepatlah besar abang chik oi!!

4 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

comel ashraf sengih tunjuk gigi 4 putong hehehe

mummY daniSha berkata...

besnye muda2 dah nak masuk 4 huhu...sy baru sorang je =p

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alalalala...comeinye abg chik nih!!!..^__^

zailamohamad berkata...

yatie,

tu jah gigi yang ado..hok lain malu2 lagi nak naik..hehehe

mummy danisha,

takderlah muda sangat pon..tahun depan dah nak masuk 32..huhuhu target nak 1 lagi anak then tutup kilang..hehehe

Lily,

hahahaha abang chiklah sangat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^