Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 12 Oktober 2012

Perkembangan Ashraf Hariz & Tempahan Keropok

Assalamu'alaikum & salam hari Jumaat:)

Lamanya tak bercerita tentang anak bongsu yang tak lama lagi dah tak bongsu, si Ashraf Hariz:) Alhamdulillah dah setahun setengah sudah..Haritu masa bawa jumpa doktor terkejut doktor sebab tengok mama dia yang memboyot lagi..Nasib doktor faham, ni mesti kes tak merancang ni:P

Apa-apa pon, Ashraf sekarang tengah membesar dengan sihat sekali..Antara perkembangan terbaru Ashraf adalah :

- Sudah pandai berjalan, berlari (lupa bila dia boleh master dalam berjalan) cuma yang tahunya kalau ke pasaraya / mana-mana memang jenuhlah nak kejar dia..Pantang terlepas, konpem nak lari..bukan reti takut dia ni..mama & papa pula takut dia kena langgar dengan orang:P

- Monster kecik dalam rumah ni..boleh tahan juga membuli abang & kakak dia..Suka tarik rambut abang Haziq & kakak Husna..Tangan pon boleh tahan juga, habis pecah pinggan hiasan mama dikerjakan dia T___T

- Mulut boleh tahan juga, dah pandai sebut "mama" kadang-kadang je sebut "papa" then kalau nak makan apa-apa mesti dia sebut "nak ubaaakk" semua dia belasah ubat..Nasib baik senang makan ubat kalau demam:) Kalau nak susu dia cakap "nak tuutuuu" pastu suka ajuk apa orang cakap (perkataan belakang je yang boleh faham)

- Gigi masih ada 4 batang atas, 2 batang bawah & geraham pon dah ada..kalau demam tibe-tibe tu tahulah nak tumbuh gigi, mulalah mengada sampai mama xlarat nak layan dah..Kadang-kadang suka menggigit juga..

- Suka sangat dekat Ultraman Max, ni pengaruh abang Haziqlah ni..sampaikan kami panggil dia Ultraman Max..pastu mulalah buat aksi-aksi ultraman & bunyi nenong-nenong konon-konon tenaga dah lemah..Memang lucu bila tengok dia beraksi sorang-sorang:)

- Sebulan duduk dengan mama memang lepas tu tak nak dah pergi burseri, haritu sebelum raya aku bawa jumpa bekas pengasuh kesayangan dia tapi meronta-ronta tak nak dah duduk sana..Husna & Haziq je yang sibuk ajak pergi taska balik sebab nak bermain dengan kawan-kawan lama..Tak dapat bayangkan bila aku dah bersalin & pantang nanti, camnelah ragam Ashraf..

- Memang seronok layan dia tapi kadang-kadang tak tahan juga dengan perangainya..Pantang dapat pen nak conteng dinding, nasib baik boleh lap kalau tak, mama nak bertukar jadi rakseksa:P Rumah ni jangan haraplah kekal kemas sebab tak sampai 5 minit dia akan sepah balik, baju yang berlipat kalau lambat simpan habis dia punggah..Mama dia memang temperature naik sokmo:P

Layan gambar monster kecik jap:


Eh ni bukan Ashraf, tapi ni gambar Haziq & Husna..masa ni Haziq suap Husna makan


ni monster kecik dalam rumah ni..kalau ada 2 orang monster kecik..mama dia boleh pengsan!!


ni gambar Husna suap Ashraf..boleh diharap dah kakak ni..tapi tengok mood juga..selalunya lebih kepada nak bergaduh je dengan adik..haha


kalau bagi Ashraf makan sendiri inilah hasilnya..comot satu badan & bersepah satu rumah..kalau tak masakan aku bagi gelaran ejen semut:P


pembuli kakak & abang..tapi tak juga sebab kakak dia suka adik panjat duduk atas dia..Ashraf panggil "bek" kalau sebut "bek" terus dia naik duduk atas perut kakak dia T__T

Tahun depan bulan 1 Insya Allah dah jadi abang chik..tak tahulah macamana nanti ragam & perangai dia tapi aku harap semuanya terkawal:)

Iklan sat..


Sekarang ni aku mengambil tempahan untuk keropok..tak kiralah keropok segera, keropok sira, keropok belum digoreng (macam gambar di atas). Boleh PM atau hubungi aku untuk bertanyakan harga sebelum 25/10/2012..Pada yang berada di luar Selangor termasuk Sabah & Sarawak aku boleh poskan, nak jadi ejen pengedar aku pon boleh juga, pada yang berada di sekitar Shah Alam boleh COD ditempat yang aku tetapkan. Selain daripada keropok, dodol, sos pencicah, budu & apa jua makanan dari Kelantan pon boleh..Email / sms / call aku untuk tempahan & bayaran deposit memandangkan stok keropok segera memang sentiasa mendapat sambutan yang menggalakkan setiapkali ada stok..

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) di MKS Gedung Serbanika Online 
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

4 ulasan:

mrs shaifull berkata...

hehehe tahniah zaila, ada lg rupanya, lama dah x dtg sini :)

zailamohamad berkata...

mrs shaifull,

iyaa..aku masih di sini..td br bc blog ko..kuruih dah hang ya sekarang ni..apa rahsianya:P

mummY daniSha berkata...

alaa comelnye..camnela danisha kalau ada adik yee...=p

zailamohamad berkata...

mummy Danisha,

mesti Cha Cha suka:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^