Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 14 Oktober 2012

Berhujung Minggu Di KLCC

Assalamu'alaikum,

Alhamdulillah, selesai sudah hari sabtu kami. Berpagi-pagi lagi kami sudah keluar dari rumah ke KLCC..Eh! bukan nak shopping tapi saje bawa anak-anak untuk mandi kolam KLCC..Budak-budak ni pantang dengar mandi kolam, konpem-konpem senang je bangun pagi:)

Dalam pukul 9 pagi kami dah terpacak di Taman KLCC..ramai juga manusia kat sini; ada yang datang jogging, ada yang datang lawatan sekolah & ada juga yang datang bawa anak-anak untuk mandi kolam FREE *kami lettewwww* Cuaca masa ni mendung je, just nice untuk aktiviti kanak-kanak ribena berlari riang gumbira! Tapi dalam pukul 10 pagi baru boleh mandi so bagi diorang main-main keluarkan peluh di taman permainan dulu;


Ashraf yang happy dapat main buaian..Pagi-pagi bangun muka tak mandi terus ke sana..HAHAHA Kalau nak mandikan awal-awal bebudak ni pendek kata sampai sana dah lewat bila lewat lapar bila lapar mama dirang jadi SINGA..auuuummmmmmm...So untuk mengelakkan mama bertukar menjadi singa betina kelaparan, baiklah mulakan hari anda dengan sekotak milo & sebungkus roti gardenia inti jagung:P



Nasib baiklah en suami rajin nak melayan karenah anak-anak..Mama dia tukang ambik gambar upload dalam Instagram sajork..Senang betul ada Instagram ni kan:P


Habis anak-anak kena dera dengan papa diorang suh panjat main semua mainan kat situ..baru keluar sedikit peluh jantan betina tu..Kalau tak tahu mengadap TV je diorang ni..Mama ambik gambar pon keluar peluh juga tau:P


Mainan di taman KLCC ni memang best..berangan kalau kat rumah ada mainan sebegini ghupa..anak-anak jiran yang nak menumpang main aku kenakan cas 50 sen sorang..HAHAHA *just kidding*


muka tak mandi..sssyyyyyy..jangan bagitau orang tau:P


Ashraf ni seorang anak yang berani..tak macam abang Haziq yang takut-takut nak memanjat..HAziq..Haziq


Tapi kena pantau juga, al maklumlah Ashraf ni kan kecik lagi..tak tahu mana bahaya mana tak, semua dia main redah sajork:P


Cukup je pukul 10 pagi, kolam dibuka..Apa lagi..berlarilah kanak-kanak ribena tu masuk dalam kolam..sekali lagi Ashraf tunjuk bakat berenang..Eh tak sangka anak mama yang ni tak takut air macam mama abang Haziq..hikhik

Lama juga melayan anak-anak mandi tapi secara tiba-tiba hujan turun..Mula-mula tu takderlah lebat mana so kami sempat berteduh dekat tandas awam je..Sambil-sambil tu suruh anak-anak tukar baju masing-masing


Ada juga yang sempat berteduh di bawah mainan tu (dalam gambar) Ingatkan sekejap hujannya rupanya bertambah lebat..hampir sejam juga lah dok terperangkap dalam hujan ni..huhu


Tengoklah tu..makin lebat pula hujan ni..Nasib baiklah masa ni Ashraf sudah ketiduran, kalau tak mesti susah sebab dia tu bukan reti duduk diam..Kesian mereka yang ada anak kecil, masing-masing dah merengek tak sabar nak balik rumah..Tapi nak buat camne, dah hujan..Bersabar jelah nak oi..Dalam hati berdoa janganlah banjir..janganlah banjir..kalau banjir tak boleh balik rumah tido..huwaaaaaa


Dalam pukul 1 lebih kami redah hujan rintik-rintik..Terpaksa juga meredah hujan sebab perut sudah lapar..Tak koser dah nak jalan-jalan masuk KLCC sebab semua dah muka moyok muncung sedepa..so baiklah balik rumah cepat-cepat..

Tapi on the way balik, sempat lagi singgah makan ayam kampung di R&R KESAS tu..tak sah kalau tak singgah! terbaieeekkkkkk..Alhamdulillah, setelah berpenat-penat meredah hujan..perut kenyang juga hari tu:)


Gambar atas ni upload dari handset kamera..sangat-sangat berbeza dari yang dah ditansformasikan dengan Instagram kan??

Balik dari makan singgah pula di Econsave beli barang dapur..Dalam pukul 3 petang barulah boleh betul urat kaki kat rumah..Sibuk betul aku ni..tapi takpelah..sesekali pon..bukan selalu:)

Petang tu aku buat lasagna & malam keluar makan (lagi) di restoren chinese Muslim yang baru dibuka kat area rumah aku ni..Nantikan segmen JJCM di Restoran Mohd Chan pula..till then..babai...

Iklan sat :

Jangan lupa tempah keropok segera asli dari Kelantan dengan aku..ada keropok segera biasa, keropok sira, keropok ikan parang, keropok lekor (sekitar Shah Alam sahaja), sos pencicah, eh kalau nak order budu pon boleh..Jangan lupa tarikh tutup order adalah 25hb Oktober ni sebab nanti aku nak balik kampung..Apa-apa jelah yang teringin nak makan tu tempah sekarang! Self collect di Shah Alam atau yang jauh nun di luar Selangor, pakcik posmen kan ada..Nanti kita kira-kira lah kos pos berapa:) Nak jadi ejen jual keropok pon boleh, nak tempah keropok buat goodies rewang kenduri pon boleh..Apa-apa pon boleh dengan syarat booking dulu sebab stok selalunya dapat permintaan yang menggalakkan:)

Panjang pula iklan ahkak ya noks:P

Lagi satu, pada sesiapa yang nak dapatkan kapsul Habbatus sauda' yang aku jual ni






Bolehlah dapatkan sekarang! Untuk makluman produk ini masih belum terdapat lagi di stokis-stokis luar dari Kelantan. Aku ni salah seorang ejen jualan online produk ini so pembelian secara borong amatlah digalakkan..Apalagi, PM aku untuk mengetahui harga borong kapsul Habbatus sauda' ini:)

Kalau nak tahu khasiat Habbatus Sauda', baca sini & sini..Alhamdulillah en suami pon dah konsisten ambil pil ini untuk kesihatan diri, pagi-pagi dah kurang bersin & badan pon rasa cergas sedikit..Biaserlah, kalau diamalkan selalu, badan pon akan bertambah sihat (mana-mana produk pon) tapi ibu mengandung macam aku ni tak boleh makan, kena tunggu lepas bersalin baru boleh ambil untuk pertambahan susu badan..

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) di MKS Gedung Serbanika Online 
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

3 ulasan:

mummY daniSha berkata...

suke bawak cha cha mandi sini hee...tp pena sekali dtg awal2 pg..tp die bukak lambbat....last2 balik je huuu

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Mula2 nak komen x pernah bwk anak2 mandi kt kolam klcc ni..tetibe br perasan..eh!! zareef klcc memang lom pernah sampailah..wuwuwu..ntah bl last pi klcc pon x ingat..jarang jalan2 kl except gi umah kakak kt mindef je

zailamohamad berkata...

mummy Danisha,

pukul 10 pagi rasanya baru buka untuk mandi

Lily,

jomlah pergi bawa anak2 nak?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^