Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 8 November 2012

Misi Hari Ini ~ Diari Seorang WAHM, SAHM, SOHO

Assalamu'alaikum,

Alhamdulillah, walaupun permulaan minggu agak suram, tapi sempat juga back on track hari ini..Semalam en suami ke Vietnam atas urusan kerja & Insya Allah hari ni akan balik..So misi utama aku hari ini adalah menyelesaikan segala tugasan yang tertangguh

Misi pertama : melipat kain yang semakin hari semakin tinggi timbunannya, kebanyakan adalah pakaian anak-anak. Macam nilah kalau beranak ramai; sehari bukan sehelai dua pakaian yang dipakai, malah berpuluh-puluh helai T___T



Misi kedua : menyediakan makanan tengahari iaitu sup tulang..hihi Kat rumah ni takde pressure cooker so kenalah reneh lama-lama supaya tulang & daging tu empuksss..nanti takdelah susah sangat nak makan nanti.


Masak sup tulang senang je, main campak-campak rempah ratus pastu reneh..lagi lama lagi sedap sebab semua air daging keluar memberikan rasa!

Gara-gara budak comel ni demam semalam semua kerja tertunggak..even dapur pon tak berasap..Pagi-pagi lagi dah keluar ke klinik berdekatan rumah untuk dapatkan ubat..


Alhamdulillah hari ni dah kembali ceria..Selalu tak sihat di kala papa dia outstation, hari ni dah tahu papa dia nak balik, dan-dan tu sihat:)

Oklah, aku nak selesaikan misi-misi aku di atas. Sambil-sambil buat kerja rumah #yangtakpernahhabistu sambil-sambil buat promosi barangan yang aku jual. Alhamdulillah ada banyak tempahan hari ini; 40pcs set stationery Angry Bird, cuka epal 4 botol & tak lupa juga keropok segera yang laris macam pisang goreng panas tu:) Walaupon untung tak banyak, tapi cukup kalau konsisten masuk setiap minggu..Sikit-sikit lama-lama jadi bukit..

Jangan lupa like page kedai-kedai aku di bawah:

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions
 

3 ulasan:

DaZzlingLilLy berkata...

sedapnya sup tulang..a'ah kalo keje rumah tak pernah yg nak habisnya..

mummY daniSha berkata...

sapa kata dok umah x penatkan kak?

zailamohamad berkata...

Lilly,

A'a sedap sangat sebab pakai tulang lembu raya korban haritu..isinya manis & daging xliat sangat:)

MummY daniSha

kalau duduk rumah celik mata je tak berhenti buat keje..yang akak peliknya rumah ni tak pernah kemas sebab ada 3 orang ejen tukang sepah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^