Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 13 Februari 2013

Kisah Seorang Surirumah Anak 4 Yang Terdesak


Assalamualaikum,

Tajuk macam ape je kan? Terdesak nak apa tu?? HAHAHA Ok! Seriously i need a vacation. Penat weh jadi SAHM kepada 4 orang anak ni..Nak-nak bila ada anak yang tengah melasak tak tahu apa. Yang dia tahu nak melompat-lompat aje, lapar minta susu, mengantuk tidur..Senang kan jadi budak..Tak payah nak fikirkan masalah kewangan, masalah rumahtangga..Happy je 24/7:)

Eh bukan nak mengeluh..saje nak berkongsi cerita on how is my life today..Masih lagi tunggang terbalik tak dapat kembali ke trek asal..Al maklumlah kehidupan sudah berubah jika nak dibandingkan dengan sebelum bersalin haritu. Dulu takde baby yang perlukan perhatian, Ashraf pon is one happy boy sebelum ada baby dulu, sekarang ni bukan tak happy tapi penuh dengan tantrum #sindromdengkinganadik & kalau tahun lepas Haziq & Husna pon tak sekolah lagi..Kebetulan aku bersalin pada minggu awal persekolahan..manalah tak rasa serabut..dalam pantang nak jaga baby, nak uruskan anak-anak sekolah lagi & nak layan karenah Ashraf lagi..Mujurlah en suami banyak membantu..kalau takde en suami, aku tak tahulah apa yang akan jadi @___@

Baby Azzam Haneef pon extraordinary sket..Dalam ramai-ramai anak aku, takde lagi yang pernah buat aku jadi burung hantu. Baby Azzam Haneef ni hampir tiap-tiap malam berjaga & menangis. Tak tahulah kenapa, susu dah bagi, ubat dah sapu pon still nangis juga. Kalau jaga tak ambil & peluk dia konpem melalak..haisyy..Kalau hari cuti bolehlah bergilir dengan en suami, tapi kalau hari kerja memang haru juga..huhuhu Susah juga nak membesarkan anak ni..Bila dah ada anak sendiri baru tahu betapa besarnya pengorbanan mak ayah kita dulu..Tak kisahlah kita ni menyusukan sendiri ke bagi susu formula ke..tetap kena berjaga malam juga kan??

Kalau tengok gambar kat atas mesti korang dah boleh agak kan Ashraf ni macamana..HAHAHA memang tahap menguji kesabaran aku..Takde dah nak larang guna volume rendah-rendah, terus naik high pitch terus..Al maklumler..pantang terleka ada aje benda yang Ashraf buat..kuss semangat!! Ditambah lagi kalau abang Haziq & kakak Husna ada, lagilah menjadi-jadi..Pening kepala dibuatnya tahu!


Ni gambar haritu masa Ashraf tengah main dengan kucing..Mula-mula dia nak masukkan kucing dalam sangkar tapi entah macamana dia pula yang masuk sekali dalam sangkar..Pastu mulalah dok jerit-jerit "toyoom" "toyooom" sebab tak reti nak keluar. En suami sempat rakam video masa dia dok dalam sangkar tu tapi tak reti pula aku nak share kat sini..

Ashraf..Ashraf...

Oklah..bye!

6 ulasan:

Nurhayati berkata...

aku pun nk bercuti jugak
tp nak cuti tanpa anak tu masalahnya
ariq plak mmg direct bf
konpem
xleh renggang

keadaan ko sama je
mcm aku
xleh leka ngan aliah xspecially
sentiasa high pitch gak kt umah ni hahaha

tabah la kita yer..

yatie chomeyl berkata...

wakakka mcmano ashraf leh masuk dlm cage tu hahahah

mrs.spicy berkata...

Hahahaha...acerapppp!

mrs adam berkata...

comel je ashraf cakap toyoom toyoom.hehe.
semoga tabah zaila.xpe nt anak2 dah besar skit ok la tu

DaZzlingLilLy berkata...

hahahha..camna lah lepas ashraff masuk dlm cage tu..kalo camni asal nak marah pun tak jadi kalo aku nengok

~masalifah~ aka Yong berkata...

toyom? toyom? toyom?
kah kah kah kah kah

Minyak Ikan terbaik: Omega Guard untuk anak, ibu dan ayah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^