Tuesday, February 19, 2013

Resepi Tuna Dalam Bakul

Assalamualaikum,

Petang tadi sambil-sambil layan Instagram punya timeline *aku hantu IG sekarang ni* ternampak one of my blogger friend yang memang famous dengan hasil baking membakingnyaa..Siapa lagi kalau bukan Pn.Zarin dari Maryambytes (boleh search ZarinBahrin untuk follow Instagram beliau) so ternampaklah gambar tuna in basket yang Zarin upload..terus teringin nak buat memandangkan stok roti memang banyak kat rumah ni..

Thanks Zarin for the easy peasy recipe..Petang tadi terus merajinkan diri membuatnya..Dan inilah hasilnya;-


of courselah masih tak mampu nak lawan yang sifu buat kan..hihihi By the way, kat bawah ni resepi yang Zarin share dengan aku (siap buat screen capture lagi tu)


Tadi aku gunakan :
- 1 tin tuna spread jenama Ayam Brand
- tomato & capcicum didadukan
- mozarella cheese

Follow je instruction kat atas konpem akan jadi..Well rasanya boleh tahan sebab roti tu yang garing (sebab diletakkan butter) & kalau nak "kick" lagi boleh letak sos cili kat atas tuna tu sebeluma makan..hehehe

Oklah..selamat mencuba..Ops sorrylah kalau lately blog ni dah bertukar menjadi blog gambar masakan..HAHAHA Nak buat macamana, inilah kerja seorang surirumah terdesak;- makan banyak then stress then makan banyak then stress..then makan then stress then makan then stress:D

2 comments:

CeqGu said...

Wahhh bab makan2 saje skrg ni yer hihi

B.E.B.E.L 4 F.U.N said...

hihihi....igtkan saya je suka menu senang ni...bestkan, instead of makan sandwich style biasa tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015