Thursday, March 14, 2013

Betul Ke?

Gambar diambil dari facebook

Lawak ke tak lawak? Aku tak pastilah betul ke tak caption kat atas ni Ustaz Azhar Idrus yang cakap / ada orang lain yang gunakan gambar UAI & letak ayat macam tu, cuma nak tanya uols housewife kat luar sana betul ke apa yang dikata tu? Memanglah dalam bentuk lawak tapi aku rasa macam sinis pon ada..Macamlah kerja kami ni tahu nak menghabiskan duit laki aje:P

Takderlah selalu kerja aku nak menghabiskan $$ laki kecuali time-time tertentu seperti time dapat bonus ke durian runtuh ke, masa tu barulah panjang list aku bagi kat en suami..HAHAHA tapi tak semua di approved youuu..so bersyukur aje dengan apa yang ada, yang penting jangan meminta-minta sampai laki kita naik pening & last-last cari ketenangan kat luar rumah..isy bahaya tu:P

Bila dah tak kerja ni, aku xsukasangat dah shopping baju-baju ni, tapi rasa macam suka pula shopping barang dalam rumah, nak cantikkan rumah aje, maklumler 24/7 kita kat dalam ni so nak juga merasa berada di dalam rumah yang kita selesa berada kat dalam tu kan? right now tengah melobi en suami supaya tambah dapur kat belakang rumah tapi aiyayayaya memanglah perlukan modal yang besar so berangan jelah dulu..itu yang paling termampuuu:))

4 comments:

mrs.spicy said...

Hooo. Tu meme hok ustaz oyat pon. Rajin tgk vid dio. Tp buke zizan tny. jadi hwife gitu la kak ila... Nk shopping utk diri sdiri tu mikir 45 kali byk lagi benda keperluan hok peting. Huhu

nabila zaremi said...

salam kak..memang betul UAI ada cakap macam tu..tapi dorang nie dah cut ayat tu separuh..UAI nie org Ganu,nasihat dia bnyk unsur jenaka..nampak kasar tp berisi..UAI sentiasa tnggikan martabat kaum Hawa yg bergelar isteri..dorang nie je yg gatal tgn cut ayat UAI tu...

bibi yusof said...

suka membeli.. tp tkde la perabis duit laki kan.. laki pon nak simpan duit jugak..
mostly sy belanja gune duit sendiri je.. kdg kdg je la on special occasion ke, die dpt bonus ke pow la sket sebanyak.. tapi berpada pada...

tapi sy tk perabis duit laki... die pon ade hak nak belnja and simpan duit die..

CeqGu said...

Cikgu selalu pk knapa org selalu pk kaum hawa ni boros...sbnrnya bukan sengaja nk boros, tp bila kaum hawa shopping, mesti dia teringat nk beli kat anak la, kat suami la, kat jiran la.....sbb tu la bila shopping xleh sikit2 hihihi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015