Wednesday, March 25, 2015

Yeay! Ikea Akan Dibuka Di Cheras

Assalamualaikum,

Wah, rata-rata ramai yang sedang bercerita tentang khabar angin yang Ikea bakal dibuka di Cheras. Syoklah orang Cheras, hari-hari boleh pergi Ikea cuci ata dan cuci poket :P Bagi kami di Shah Alam ni, boleh aje buka mana-mana pun sebab selagi tiada benda penting yang akan dibeli, kami tidak akan pergi juga *demi keselamatan poket


Rasa-rasanya macam nak buat lawatan ke Ikea lah sebelum GST dikenakan. Hermmmm, itupun kalau ada yang mahu sponsorkan almari pakaian :P

Macam biasalah, kalau masuk ke laman sesawang Ikea, mesti hati ini akan terpaut dengan dekorasi Ikea. Simple dan cukup berkenan di mata aku (dan mata uols kan)


Mari berangan untuk beli day bed macam ni tapi harganya alahai...*kira duit tabung jual kerepek dulu


Salah satu angan-angan aku nak beli rak buku dan letak dalam bilik. Alhamdulillah memang ruang SOHO pun dalam bilik tidur jadinya satu rak sudah dipenuhi buku. Tunggu ada duit lebih kita beli rak yang lebih tinggi lagi.


Macam ini pun simple, tapi bilik aku ni masih dipenuhi dengan anak-anak kecil jadi macam tak sesuai pula nak tidur katil letak tengah macam ni.


Yang penting lampu meja kena ada kalau-kalau nak baca buku sebelum tidur *macam berangan aje lebih ni


Yang ni ngeri, kang ada tiba-tiba kepala orang masuk melalui tingkap tu. HAHA


Hitam kelabu memang warna yang selamat jika ada anak-anak kecil kan?

Hermm, hanya boleh berangan dahulu. Buat masa sekarang ini bersabarlah duhai hati kerana bayak lagi komitmen lain yang perlu diselesaikan. Tak tahulah macamana kehidupan selepas GST ni, harap-harap kami masih boleh bertahan. Rezeki memang sentiasa ada bagi yang berusaha cumanya tak bolehlah nak membazir tak tentu hala. Mana yang penting sahaja kita dahulukan ya:)

Iklan :


Mahu cantik? Mahu kekal menggoda suami? Boleh dapatkan NanoCenta di sini. Saya jual produk kesihatan keluaran bumiputera. Boleh PM / WA ke 012-970 6828 untuk pertanyaan harga :)

1 comment:

Kopiolimauice said...

sy pon tak penah lgi ke Ikea syok la pasni bleh shopping sakan kan hehehe...
* TQ nk letak link kt blog u amat2 dihargai i'm follow u dear ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015